Maista Mikkeli – poimi tästä messumatkan herkullisimmat lähiruokavinkit!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Mikkelin seudulla lähi- ja luomuruoka on olennainen osa kesäelämystä. Seudulla on suuri joukko lähiruoan tuottajia, jalostajia ja ravintoloita, joiden ruokalistoilla lähellä tuotettu ruoka on suuressa roolissa.

Kotikokkaaja löytää lähiruokaan aineksia paikallisilta toreilta mutta myös monista ruokakaupoista. Kauppakeskus Stellan sisällä sijaitseva Kauppahalli on lähi- ja luomuruoan ystävälle lähes pakollinen käyntikohde, sillä saman käytävän varrelta löytyy hyvä valikoima muun muassa paikallista kalaa, lihaa ja leipomotuotteita.

Mikkelin kauppahalli sijaitsee kauppakeskus Stellan sisällä, joten siihen on helppo tulla.

Otava Food Factory

Otava Food Factory on nimensä mukaisesti ruokatehdas, joka valmistaa useiden paikallisten tuottajien tuottamista raaka-aineista käsintehtyä lähiruokaa kuten erilaisia makkaroita, hillokkeita, kaloja, sienituotteita ja juustoja. Herkkuja voi ostaa Mikkelin Kauppahallista, Otava Food Factoryn omasta tehtaanmyymälästä tai verkkokaupasta. Kauppahallista on saatavilla päivittäin vaihtuva lounasannos. Annoksen saa myös mukaansa.

Puumalan oma helmi Sahanlahti

Sahanlahdesta löytyy paikallisia herkkuja sekä isompaan että pienempään nälkään ravintola Koskivahdista ja Rantamakasiinista. Kartanomaisessa ravintola Koskivahdissa on tarjolla päivittäin vaihtuva lounasmenu ja iltaisin ruokaa saa á la carte -listalta. Lisäksi Sahanlahdessa järjestetään muun muassa isännän lettukestejä, Pure paikallista menu -iltoja, joissa Sahanlahden keittiömestarit Markus Maulavirta ja Markus Kaihola loihtivat yllätysmenuja ja viikonloppuisin tarjolla on monipuolinen brunssi. Päivän tarjonta kannattaa siis tarkistaa Sahanlahden Facebook-sivuilta!

Kesällä kananttaa nauttia paikallisista sesonkiherkuista: kasviksista, juureksista ja tietysti marjoista. Kuva: Visit Mikkeli.

Pappilan parhaat pidot Kenkäverossa

Asuntomessujen virallisessa oheiskohteessa Kenkäverossa on päivittäin tarjolla monipuolinen ja laadukas lähiruokabuffet. Buffetiin on poimittu seudun parhaat maut: pöydästä löytyy muun muassa lohta, savustettuja muikkuja ja muikkuterriiniä, satokauden kasviksia, pitkään kypsennettyä naudanlihaa ja jälkiruokana marjarahkakakkua. Buffetin lisäksi Pappilaravintolassa voi syödä laadukkaita lähiruokaburgereita ja nauttia kahvit kesäisessä rantakahvilassa.

Kala on olennainen osa savolaista ruokapöytää. Kuva: Visit Mikkeli.

Anttolanhovissa maistuu savolaisuus

Noin 25 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta sijaitsevassa Anttolanhovissa on tarjolla päivittäin kesäinen grillilounas. Sekin on täynnä paikallisia makuja kuten Puumalan lohta, Hauhalan hanhipateeta, Vauhkosen savumuikkuja ja Roinilan tilan possua. Muista maistaa myös perinteistä savolaista herkkua, röpörieskaa!

Siiskosen kauraleipä on varma tuliainen

Monelle mikkeliläiselle ja Mikkelin seudulla matkaavalle yksi lähes pakollinen herkku on Kotileipomo Siiskosen kauraleipä. Mehevää leipää voi ostaa muiden Kauppahallista tai Siiskosen omasta leipomomyymälästä Punaisen piipun kievarista. Juvalla, noin 22 kilometrin päässä Mikkelistä sijaitsevasta kievarista saa myös herkullista lounasta.

Lue myös aiemmin tällä sivustolla kerrotut vinkit ravintoloista ja kahviloista!