Enemmän kuin kolmet kahvit ulkosalla – katso kesäkahvilavinkit!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

1. Mikkelin tori

Torikahvit Mikkelin torilla on rentouttava elämys, valitsipa kahvittelupaikaksi minkä tahansa torin useasta vaihtoehdosta. Aamuvirkut tulevat torille jo varhain aamulla katsomaan ja kuulostelemaan, kuinka kaupunki herää kesäpäivään. Iloinen vilinä jatkuu pitkin päivää, joten Mikkelin torille kannattaa poiketa mihin aikaan vuorokaudesta vain.

Ramin Konditorian torikahvilasta löytyy suolaisten ja makeiden leivonnaisten lisäksi konditorian itse tekemiä jäätelöitä. Täyteläisten jäätelöiden makuvalikoima vaihtelee sen mukaan, mitä makuja leipomolla kulloinkin tehdään.

Mikkelin torilta löytyy kahviloita jokaiseen makuun. Piipahda vaikka jokaisessa!

Maalaistunnelmaa kaipaaville sopiva vaihtoehto on Cafe Wanha Maitolaituri, jossa paistetaan aitoja muurinpohjalettuja.

Torikahvila Marskin erikoisuus on, että se on kesällä auki yötä päivää. Kahvihampaan kolotuksen saa talttumaan siis vaikka aamuyöstä.

Minnan Torikahvilassa voi makeiden leivosten lisäksi maistella savolaiskaupunkien makuja kuten lörtsyjä ja kalakukkoa.

Mikkelin torin väripilkku on keltainen Pullamobiili, josta nimensä mukaisesti löytyy monenlaista leivonnaista myös mukaan ostettavaksi.

2. Kirkonvarkauden kahvila

Kirkonvarkauden kahvila ei sijaitse aivan keskustassa, mutta sen sijaan aivan Mikkelin asuntomessualueen tuntumassa. Parhaita kesäkahviloiden ja kioskien perinteitä kunnioittava kahvila sijaitsee nimittäin Kirkonvarkauden sillan kupeessa, Imatran puoleisella rannalla. Kahvilassa voi nauttia perinteisiä kesäkahvilaherkkuja kuten suolaisia ja makeita leivonnaisia, lihapiirakoita, jäätelöä ja hulppeita suomalaisia järvimaisemia.

Kirkonvarkauden kahvilassa on aistittavissa aitoa kesäkahviloiden tunnelmaa.

Tiesitkö muuten, että tarinan mukaan Kirkonvarkaus-nimi johtuu kaupungissa 1600- ja 1700-luvulla sijainneesta kirkosta: vesiteitse kuljettaessa kirkko hävisi näkyvistä juuri nykyisen Kirkonvarkauden kohdalla.

3. Mikkelin satamakahvila

Mikkelin satama on lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta: torilta kannattaa ottaa suunnaksi Porrassalmenkatu 17 (aivan torin kupeessa oleva kiinteistö), jonka läpi pääsee kevyenliikenteenväylää pitkin satamasillalle ja satamaan asti.

Mikkelin satamakahvillassa on ollut tästä vuodesta alkaen uudet yrittäjät ja tarjonta on heidän myötään uudistunut: kahvin ja muiden kahvilaherkkujen lisäksi tarjolla on tuhdimpaa syötävää kuten street food -hengessä tehtyjä meheviä burgereita. Satamaan kannattaa suunnata lasten kanssa: laivojen ja veneiden lisäksi satamasta löytyy hyvä leikkipaikka. Alueella on myös Ravintolalaiva Toivo.

Idyllisestä satamakahvilasta on mainiot näkymät siniselle Saimaalle.

Jäikö vielä nälkä? Ravintolavinkkejä Mikkelin keskustan alueelle löydät tästä jutusta!