Asuntomessut 2017: missä syödä Mikkelin keskustassa?

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Kesän 2017 Asuntomessut tulevat näkymään myös minun blogissani, järjestetäänhän messut tällä kertaa omassa kotikaupungissani Mikkelissä, tuossa parin kilometrin päässä. En ole koskaan aiemmin vieraillut Asuntomessuilla, joten tarkastelen tapahtumaa ensikertalaisen messuvieraan näkökulmasta. Postauksia on tulossa useampia, ja pyrin saamaan niihin hieman erilaisia aihepiirejä. Luvassa on ainakin ennakkokurkistus messualueelle, sillä pääsen tutustumaan siihen etukäteen. Jos messut siis kiinnostavat, muistakaahan seurata blogia! Aloitetaan postaussarja kuitenkin itse kaupungista ja tarkemmin sen keskustasta. 

Jos olet tulossa Asuntomessuille kauempaa ja haluaisit tutustua myös Mikkeliin, tässä postauksessa kerron vinkkejä, minne kannattaa suunnata syömään, ostoksille tai katselemaan nähtävyyksiä. Esittelen paikallisia erikoisuuksia, jotka kaikki ovat lyhyen kävelymatkan päässä torilta. Suunnittele oman Mikkeli-päivän ohjelma, aja auto toriparkkiin ja nauti päivästä, tai miksei useammastakin.

Ruoka ja juoma

Jos mielit syömään laadukasta lähiruokaa, ota suunnaksi Bistro Vilee tai Gastropub Eino.

Bistro Vilee sijaitsee Mikkelin teatterin yhteydessä Savilahdenkadulla. Ravintola tarjoaa sesonginmukaisista, laadukkaista raaka-aineista valmistettuja annoksia, jotka ovat kuitenkin kohtuuhintaisia. Vileellä on myös kahvila (Raatihuoneenkatu 14), josta saa salaatteja, pizzoja ja suolaisia ja makeita leivonnaisia.

Gastropub Eino sijaitsee aivan torin laidalla. Einosta saa skandinaavista ruokaa moneen makuun, mutta menussa näkyvät etenkin paikalliset kalat.
 

Kahvila & Leipomo Vilee
Kahvila & Leipomo Vilee

Jos kaipaat nopeaa ja mutkatonta syötävää, torilta saat ostettua esimerkiksi voissa paistettuja muikkuja sekä burgereita. Torilla on useita kahviloita ja torin laidalla myös terasseja, joissa pääsee nauttimaan aurinkoisesta päivästä.

Kauppakeskus Stellassa on kauppahalli, jossa voi nauttia mm. paikallisten leipomoiden tuoreista herkuista sekä muusta lähiruoasta.

Kahvila Nanda on persoonallinen ja viehättävä kahvila vanhassa puutalossa Savilahdenkadulla. Tarjolla on pientä suolaista, herkullisia kakkuja ja arkisin lounasta. Tänne kannattaa tulla paitsi maistuvien tarjottavien myös miljöön takia.

Asuntomessut 2017 Mikkelissä 14.7. - 13.8.2017 joka päivä klo 10-18

- Karoliina

P.S. Käy kurkkaamassa myös Kaakon viestinnän asuntomessusivusto, josta löytyy mm. Starbox-bloggaajien asuntomessupostauksia.

Karoliina kirjoittaa blogia Keskipäivässä. Lisää Karoliinan kirjoituksia osoitteessa http://starbox.fi/keskipaivassa/