Äijäruokaa, paikallista elämää ja historiaa – täällä syöt vähän erilaisen lounaan Mikkelissä

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Kaipaatko messumatkallesi palasen paikallista elämää, todellista äijäruokaa tai haluatko verestää armeijamuistojasi?

Kokosimme kolme vinkkiä Mikkelin erilaisiin lounaspaikkoihin - muista katsoa myös jutun lopussa olevat linkit, joista löydät paljon lisää herkullisia ravintoloita!

1. Pitopata

Ravintola Pitopata toimii Karkialammella, joka on monille tuttu Mikkelin varuskuntana. Varuskunta lakkautettiin reilut kymmenen vuotta sitten, mutta alueella on edelleen muun muassa Maavoimien esikunta. Lounasbuffet tarjoillaan Savon Prikaatin entisessä, aavistuksen karussa ruokalassa, mutta ruoka on kaikkea muuta kuin peruslaitosruokaa. Sen verran perinteitä kuitenkin kunnioitetaan edelleen, että torstaisin keitto on tietenkin hernekeittoa.

Hernekeitto on monen lounaspaikan torstaitarjottava.

2. Vanha Kassu

Mikkelissä armeijateemassa pysyminen on helppoa, sillä kaupungin keskustasta löytyy vanha kasarmialue ja sieltä keskeltä museokahvila Vanha Kassu. Yli 130-vuotiaassa talossa sijaitsevassa kahvilassa tarjoillaan arkisin maistuvaa kotiruokalounasta ja itsetehtyjä leivonnaisia. Torstai on myös täällä hernekeittopäivä!

3. Eepin grilli

Mainoksensa mukaan ”pohjalaasia grilliperinteitä” kunnioittava Eepin grilli on noussut yhdeksi Mikkelin ruokaskenen puheenaiheeksi. Ja miksi ei olisi, sillä Eepin burgereissa ja muissa grillimätöissä maistuvat tuoreet raaka-aineet ja yllättävät, mutta silti perinteiset makuyhdistelmät. Listan suosikki on Eepin erikoinen -burgeri, jonka täytteistä löytyy muun muassa koskenlaskijaa, pekonia ja sriracha-kastiketta. Eepin grilli löytyy Mikkelin torilta.

Eepin grilliherkut kääritään perinteiseen tapaan voipaperiin.

Lisää paikallisia lounaspaikkoja löydät Ruokapaikka.fi:stä.

Lue aiemmat ravintolajutut tästä: lähiruokakohteet, keskustan ravintolat ja kahvilat.