Suomi, Aamu, Valo ja Onni viihtyvät Saimaan syleilyssä

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Mikkelin Asuntomessualueella, aivan Saimaan sylissä, on 31 erilaista kohdetta.

- Asuntomessuilla aikaisemmin mukana olleet sanovat, että tämä on yksi kauneimmista alueista, kertoo Asuntomessualueen tiedottaja Piia Mäkilä.

Kirkonvarkauden alue erottuu niin järvimaisemansa kuin maastonsakin puolesta monesta aikaisemmasta Asuntomessualueesta.

-  Korkeuserot tekevät alueesta monipuolisen. Kaikkea ei näe yhdellä silmäyksellä, toteaa Mäkilä.
Pinta-alaltaan laaja alue jakautuu neljään eri kortteliin. Monipuolisista kohteista löytyy niin lapsiperheen kuin yksin asuvan naisenkin unelmien taloratkaisuja. Järven läheisyys tuo myös mökkifiiliksen keskellä kaupunkia, joissakin kohteissa mökkimäistä tunnelmaa luo erillinen saunarakennus.

Kohteet 1-13 muodostavat Suomi-korttelin, joka sijoittuu kahden eri puistoalueen väliin. Tältä alueelta löytyy useita upeita puurakentamisen kohteita. Lisäksi taitavalla suunnittelulla on saatu oivat Saimaa-näkymät, vaikka kyseessä ovat sisämaatontit.

-  Joidenkin talojen paikkoja on muutettu alkuperäisestä niin, että esimerkiksi saunaan on saatu Saimaa-näkymä, kertoo Mäkilä.

Kohteet 5-9 muodostavat Aamu-korttelin, joka sijoittuu jyrkkärantaiselle asuinalueelle. Aamu-korttelissa on nykyaikaista talodesingia. Alueelta löytyy muun muassa upea Wave-talo, joka on arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema uniikkikohde. Puuarkkitehtuurin taidonnäyte on saanut innoituksensa autojen ja veneiden vauhdikkaasta muotoilusta.

Valo-korttelin kohteet 17-25 sijaitsevat Antellinrannassa, huikeiden järvinäköalojen äärellä. Tällä alueella sijaitsee myös Casa Wellikulho, joka on suurperheen kaksikerroksinen kivitalo. Pihalta löytyy myös uima-allas sekä niin sanottu poolhouse. Kohteessa on suosittu ekologisia lämmitysratkaisuja. Valokortteli päättyy Mikkelin kaupungin vuokrataloyhtiön Mikalon valmistamiin kahteen rivitaloon. Ankkurirannan rivitaloihin tulee kaikkiaan kymmenen asuntoa.
Kohteet 14-16 ja 26-31 muodostavat Onni-korttelin, jonka talot sijaitsevat varvikkoisen kallion kupeessa metsävaltaisilla tonteilla.

Asukkaat pääsevät nauttiman rauhasta ja luonnosta Antellin puistoalueen vieressä. Alueella sijaitsee kohde 26, Kotikontti, jossa näkyy 70-luvun arkkitehtuuri yhdistettynä saksalaiseen nykyarkkitehtuuriin ja puurakentamiseen. Omistajat kertovat talon olevan linjakas ja selkeä, kestävillä ja laadukkailla materiaaleilla rakennuttu. Hauskana yksityiskohta kohteesta löytyy myös kissoille oma wc piilotettuna ja kiipeilypuu ulkona.