Rakentamisen aikaiset teemat, 100 pientä tarinaa osa 2/100

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Kaupungin keskeinen asuntomessuihin liittyvä tavoite oli ja on edelleen luoda uusi houkutteleva asuinalue, joka muodostuu tiiviiksi osaksi nykyistä kaupunkirakennetta. Samalla halusimme sen olevan eurooppalainen edelläkävijä tulevaisuuden asuinalueesta. Alueelle toteuttavien hankkeiden tuli ilmentää rakentamisaikaisia teemoja, jotka kaikki ovat osaltaan vaikuttaneet asuinalueen viihtyisyyteen. Teemoiksi valikoitui 4 kokonaisuutta, joiden kanssa aluetta lähdettiin työstämään:

KAIKKI KUNNOSSA Ihminen on kokonaisuus, jonka osien on oltava kunnossa jotta tunnemme olomme terveeksi. Valinnat asumisessa vaikuttavat henkiseen, fyysiseen ja sosiaaliseen hyvinvointiimme. Mikkelin asuntomessuille etsittiin rakentajien ratkaisuja, joilla tuetaan edellä mainittuja osa-alueita.

UUSIUTUMINEN Asuntomessualue sijoittuu Savon synnyinseudulle. Kirkonvarkauden historia ulottuu kivikautisesta asutuksesta nykypäivään. Alue uusiutuu ja rakentaminen sen mukana. Haimme innovatiivisia ratkaisuja, joilla hyödynnetään uusiutuvia materiaaleja, energiamuotoja, luonnonympäristön säilymistä tai jotka tukevat ihmisen uusiutumista eli lepoa.

SAIMAA, JÄRVI, VESI Saimaan rannalla asuessa ei voi välttyä upeista maisemista, joten toivoimme rakentajilta luovaa otetta teeman esiintuomisessa. Esimerkkeinä teeman soveltamisesta ovat sisustuselementit, vettä säästävät ratkaisut, pihasuunnittelu sekä maiseman hyödyntäminen rakennusten sijoittelussa.

KUSTANNUSTEHOKKUUS Rakentajat pystyivät halutessaan panostaa kustannustehokkuuteen rakentamisen tai rakennuksen elinkaarikustannusten suhteen. Haimme erityisesti Onni-kortteliin ratkaisuja jotka tukevat kustannustehokkuuden toteutumista.

Kirjoittajana messutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä.

Tässä juttusarjassa julkaisemme 100pientatarinaa Mikkelin asuntomessualueen rakentumisesta! Aiheet vaihtelevat arkkitehtuurista rakennettuun ympäristöön, rakentamisesta remontoimiseen ja sisustuksista designiin, pihoihin ja puutarhoihin

Kaikki tarinat on alunperin julkaistu osoitteessa http://asuntomessut.fi/100pientatarinaa/