Mikkelipuisto kasvoi koko kansan olohuoneeksi

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Mikkelipuistossa kesä vihertää parhaimmillaan ja ihan nurkan takana alkavaa Asuntomessukuukautta puistolla odotellaan mielenkiinnolla.

Mikkelipuisto
Mallipuutarhojen lisäksi Mikkelipuistossa runsaasti nurmikkoa leikeille ja peleille.

Asuntomessujen oheiskohteena toimiva Mikkelipuisto tarjoaa kävijälleen puutarhaunelmia ja monipuolista tekemistä kesäpäivän ratoksi. Heinäkuun 1. päivä puistossa vietetään 10-vuotisjuhlaa ja samalla uuden palvelurakennuksen avajaisia. Tänä kesänä vietetään puiston historian vilkkainta kesää ja kävijätavoitteeksi on asetettu 100 000 kävijää.

-Ollaan uudesta innostuneita ja olemme halunneet kunnostaa paikat kuntoon kesää varten. Yritykset ovat uusineet omat mallipuutarhansa, kertoo puiston toiminnanjohtaja Kirsi Olkkonen.

Taimimyymälä
Taimimyymälä Vehreä palvelee puutarha-asioissa Mikkelipuistossa.

Mikkelipuiston perimmäinen idea on säilynyt vuosikymmenen ajan samana. Puutarhamatkailukohde tarjoaa ideoita ja inspiraatiota puutarhaan. Eri yritysten suunnittelemilta ja rakentamilta mallipuutarhoilta voi poimia vinkkejä ja ideoita oman puutarhan piristämiseksi. Samaan aikaan puisto on kuitenkin kehittynyt monipuoliseksi mikkeliläisten ulko-olohuoneeksi, johon nyt uusimman lisäyksen tuo ympärivuotisen aukiolon mahdollistava Greeneri-palvelurakennus.

Kesäkahvila Keijunmekko.
Uuden palvelurakennuksen valmistumista odotellessa palvelee Kesäkahvila Keijunmekko.

Mikkelipuistosta on muotoutunut mainio retkikohde koko perheelle. Kaihun uimaranta on vain muutaman sadan metrin päässä, puistosta löytyy kaksi eri leikkipuistoa, nuotiopaikka tarjoaa mahdollisuuden omien retkieväiden nauttimiseen ja laajalla nurmikkoalueella on tilaa leikeille ja peleille. Tänä kesänä puistossa on myös Asuntomessujen aikaan salibandykaukalo ja beach volley –kenttä. Puiston alueella toimii myös paikallinen SUP-yrittäjä ja tien toisella puolella ovat Mikkelin Soutajien ja Mikkelin Pursiseuran vajat.

-Kesä tuo meille paljon uusia mahdollisuuksia ja luo myös pohjaa tulevalle, toteaa Olkkonen.

Greeneri-palvelurakennus.
Uuden Greeneri-palvelurakennus odotetaan valmistuvan ennen avajaispäivää 1.heinäkuuta.

Uusi palvelurakennus mahdollistaa puiston kehittämistä pidentämällä kautta ja avaamalla uusia toimintamahdollisuuksia. Rakennuksessa palvelee kahvilaravintola. Salitila puolestaan toimii kokous- ja näyttelytilana. Uusien toimintojen myötä Mikkelipuiston työntekijämäärä kasvaa seitsemällä henkilöllä.

-Kevät on ollut iso rypistys, mutta todella mielenkiintoinen. Iso kiitos henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille, toteaa Olkkonen.

Mikkelipuistoon pääsee Asuntomessujen ajan Mikke-junalla torin kulmalta. Asuntomessukuljetukset pysähtyvät puistossa paluumatkalla.