Mikkelin asuntomessuilla kurkistetaan tulevaisuuteen – ”Asumisella on merkittävä vaikutus ihmisten hyvinvointiin”

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Valtakunnalliset Asuntomessut avattiin perjantaina Mikkelissä.

Mikkelin Kirkonvarkauteen syntynyt uusi asuinalue tarjoaa näkymiä asumisen tulevaisuuteen niin teknologioiden, asumismuotojen kuin aluesuunnittelun kautta.
- Asumisella on merkittävä vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Mikkelissä hyvinvointi nousee esille erityisesti ympäristön ja lähiluonnon kautta.
- Yhteensä 15 hehtaarin kokoinen alue on suunniteltu ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen ja ympäröivää luontoa kunnioittaen. Saimaan rannalle on noussut 31 kotia, mutta niiden lisäksi koteja ympäröivät alueet kannustavat asukkaiden yhteisöllisyyteen ja luonnossa liikkumiseen, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Asuntomessuja on järjestetty jo lähes 50 vuoden ajan, sillä Mikkelin asuntomessut on järjestyksessään 48:s messutapahtuma. Kuva: Suomen Asuntomessut / Antero Tenhunen

Messutaloissa nähdään Suomen Asuntomessujen mukaan uusimpia teknologian ratkaisuja, jotka asukkaat ovat itse valinneet omaa arkeaan helpottamaan. Älykästä teknologiaa on käytetty muun muassa turvallisuuteen, energiankäyttöön, valaistukseen, äänentoistoon ja kodin viihtyisyyteen liittyvissä ratkaisuissa.

Mikkelin asuntomessuilla nähdään yli 100 erilaista tapahtumaa, keskustelua ja työpajaa, joissa asumiseen liittyviä teemoja ruoditaan. Asuntomessujen Asukasareenan tapahtumat jakaantuvat neljän teemaviikon alle: hyvinvointi, harrastukset, tulevaisuus ja asumisen yhdenvertaisuus.

Messut ovat avoinna 13.8. asti päivittäin kello 10–18. Lisäksi kolmena torstaina järjestetään pidennetyt messuillat: 20.7., 27.7. ja 3.8. messuportit ovat auki kello 22 asti.