Messujen loppukiri käyntiin - poimi viimeisen messuviikon vinkit tästä!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto
Mikkelin asuntomessujen messukodit ovat avoinna yleisölle vielä viikon ajan.

Mikkelin asuntomessujen viimeinen viikko käynnistyy tänään maanantaina. Messuviikon teemana on yhdenvertainen asuminen.

Mikkelin messualueella yhdenvertainen asuminen näkyy monipuolisesti ja kaikenikäisiä koskevana asiana. Esimerkiksi lapsiperheiden talojen suunnittelussa on otettu lapset mukaan alusta asti ja mietitty yhdessä lapsille mieluisia ratkaisuja, jotka toimivat myös lasten kasvaessa.
- Asumisen yhdenvertaisuutta toteutetaan myös niin, että alueen eteläkärjessä sijaitsevassa Mikalo Oy:n vuokratalokohteessa on varsin kohtuuhintaista asumista ja asukkaat on valittu myös muita kuin taloudellisia mittareita käyttämällä. Asuinaluesuunnittelussa yhdenvertaisuutta on esimerkiksi se, että kannustamme kaiken ikäisiä liikkumaan. Vanhemmat käyttäjät ovat olleet ilahtuneita yhteiskäyttöisistä Nordenstrenginpuiston ulkokuntolaitteista, asuntomessutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä kertoo Suomen Asuntomessujen tiedotteessa.

Keskiviikkona 9.7. messujen Asukasareenalla keskustellaan asumisen yhdenvertaisuudesta ja sen toteutumisesta Suomessa. Keskusteluun osallistuvat Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala, ARAn ylijohtaja Hannu Rossilahti, 5000 euron liikuteltavan talon rakentanut Henri Lokki, Porin kaupungin kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen ja muusikoiden yhteisasunto Jallukan edustaja Juha Tynkkynen. Keskustelun juontaa Joanna Kuvaja. Keskustelutilaisuus alkaa kello 12 ja sitä voi seurata myös MTV:n Katsomo-palvelusta.

Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa messuilla on luvassa perjantaina 11.8. kello 11 - 12.30. Tuolloin ohjelmassa on muun muassa taiteilija Johanna Oraksen esittely Sivellin, joka soi Suomelle -näyttelystään, Saimaan Neidot -tanssiesitys, musiikkia Aino Ackté -oopperasta ja Etelä-Savon tanssiopiston flash mob.

Maanantaina messuilla vierailee SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, torstaina puolestaan Duudsonien HP Parviainen.

Mikkelissä tapahtuu myös elokuussa. Esmerkiksi 11. - 12.8. Mikkelin torilla järjestetään Suomen suurimmat rapujuhlat.

Mikkelissä tapahtuu elokuun toisella viikolla myös paljon: lauantaina 12.8. Otava Happy Jazz viihdyttää rytmimusiikin ystäviä ja lähiruoan ystävät nautiskelevat 11. - 12.8. Rapu ja muikku -tapahtumasta. Kesäteatteriinkin ehtii vielä hyvin: Mikkelin Naisvuorella pyörivät Metsolat - Urjanlinna -näytökset aina 18.8. asti.

Katso kaikki messualueen tapahtumat täältä. Mikkelin seudun tapahtumat löydät Länsi-Savon tapahtumakalenterista ja Mikkelinyt-kalenterista.