Lasten kanssa asuntomessuille – viisi vinkkiä mukavaan päivään

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Asuntomessualueelta löytyyviihdykettä myös perheen pienimmille.

1. Kohteet

Kirkonvarkauden Asuntomessualueen kohteista yhdeksässä asuu lapsiperheitä. Kohteista löytyy niin pienten lasten huoneita kuin teini-ikäiselle tyttärelle rakennettu oma huone erillisellä sisäänkäynnillä. Alle kouluikäisten huoneita löytyy kohteista 3, 8, 9, 15, 20, 21, 23, 24 ja 31. Kouluikäisten huoneita on puolestaan kohteissa 3, 8, 12, 13, 14, 18, 23, 27 ja 31. Lasten pihapelialue löytyy kohteesta 31 ja lasten hiekka-alustaiseen pelialueeseen ja trampoliiniin voi tutustua kohteessa 13.
 

Huldanrannan nuotiopaikalla voi viettää lepohetken. Kuva: Mikkelin kaupunki / asuntomessutoimisto

2. Muksuparkki

Jos lapsi ei jaksa koko päivää kulkea mukana kohteissa, voi lapsen jättää hetkeksi levähtämään Silja Land -lapsiparkkiin. Maksulliseen lapsiparkkiin voi jättää 2-7 –vuotiaat lapset lastenhoitajien seuraan leikkimään, lukemaan ja askartelemaan messukierrosten ajan. Aivan pääportin tuntumasta sijaitsevassa lapsiparkissa on vauvojen hoitotila hoitopöytineen ja pesumahdollisuuksineen. Tarkemmat lapsiperheille suunnatut palvelut messualueella kannattaa tarkistaa asuntomessujen sivuilta lähempänä messuajankohtaa.

3. Leikkipuistot

Alueella on kaksi leikkipuistoaluetta, josta toiselta löytyy parkourkuutio ja pelikenttä. Heinzinpuiston alue taas tarjoaa mahtavan 42 metriä pitkän kiipeilytelineen, jonka kutsua ei varmasti aikuinenkaan voi vastustaa. Alueelta löytyy leikkipuistovälineitä myös pienemmille sekä maastonmuotoja hyödyntävä rinneliukumäki. Täällä viihtyvät monenikäiset messukävijät. Huldanrannan nuotiopaikkaan kannattaa käydä myös tutustumassa ja viettää pieni lepohetki asuntoja kierrellessä.

Alueen keskellä sijaitsevasta puistoon tehtiin lasten riemuksi yli 42 metriä pitkä kiipeilyteline, useita liukumäkiä, keinuja sekä pienten leikkialue. Kuva: Mikkelin kaupunki / asuntomessutoimisto

4. Viikko 30

Asuntomessuilla on neljä erilaista teemaviikkoa ja viikolla 30 keskitytään harrastuksiin. Viikon aikana mikkeliläisiä seuroja on esittelemässä toimintaansa sekä Asukasareenalla mutta myös toimintapisteillä eri puolilla aluetta. Lisäksi alueella on mobiilisuunnistusrata eli mobo-rata, jolla voi käydä testaamassa omia suunnistustaitojaan.

Nordenstrenginpuistossa on kiipeilukuutio, pelialue, heinäpuutarha sekä aikuisten ulkokuntoilulaitteet. Kuva: Mikkelin kaupunki / asuntomessutoimisto

5. Elämys

Asuntomessuvierailuun voi liittää elämyksen, kun messualueelle saapuu satamasta laivalla. Matka satamasta kestää puolisen tuntia ja pysähtyy matkalla myös Kenkäverossa. Samalla risteilylipulla on mahdollista poiketa vierailulla Kenkäverossa, esim. aamupäivällä menomatkalla klo 10.45-12.15 tai iltapäivällä tulomatkalla klo 13.15-14.45. Edestakaisen matkan hinta on aikuiselta 12 euroa ja 5-16-vuotiaalta kuusi euroa.

Torin kulmalta Mikke-junalla pääsee Mikkelipuistoon, josta on kilometrin kävely asuntomessualueelle.