Kotikontti valittiin asiantuntijoiden mallikohteeksi - "Tiloja on mietitty käytön kautta"

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto
Rakennusalan asiantuntijaraati valitsi Kotikontti-talon messualueen mallikohteeksi.

Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n asiantuntijaraati on nimennyt Kotikontti-talon rakennusteknisesti onnistuneeksi kohteeksi. Kotikontti on Mikkelin asuntomessuilla kohde numero 26.

Asiantuntijaraati kiitteli erityisesti tämänvuotisen asuntomessualueen sijaintia Saimaan rannalla. Alueen liikuntamahdollisuudet ja luonnonläheisyys antavat raadin mukaan ainutkertaisen asumiskokemuksen uuden alueen aktiivisille asukkaille.

RKL:n mallikohteen valintaperusteissa painottuvat rakennustekninen suunnittelu ja toteutus. Raadin mukaan Kotikontti erottuu selvästi muista alueen taloista. Sen vahvuuksiin kuuluvat huolellisesti suunnitellut tekniset ratkaisut ja talon pohjaratkaisu.
- Kotikontissa näkee, että rakennuttaja on vahvasti ohjannut suunnittelua, ja talosta on syntynyt rakennuttajansa näköinen koti. Tiloja on selvästi mietitty käytön kannalta, jonka lisäksi suunnittelussa on huomioitu oivasti hyvät tekniset ratkaisut, raati perustelee Asuntomessujen tiedotteessa.

Kohteen viimeistely on raadin mielestä myös kokonaisuudessaan huippuluokkaa. Lisäksi puuta materiaalina on käytetty hienosti maisemaan sopivaksi.
- Valinta on aina haastava. Myös tänä vuonna Mikkelin alueella on kaikkiaan useita hienosti toteutettuja kohteita. Tällä kertaa valinnan painotuksessa on kiinnitetty huomiota talon käytettävyyteen, sen hyvään tekniseen toteutukseen, RKL:n puheenjohtaja Ari Autio sanoo.

Kotikontin rakennuttivat itselleen Johanna ja Pasi Tiusanen.

Kotikontin rakennuttajat Johanna ja Pasi Tiusanen halusivat rakentaa modernin skandinaavisen puutalon.
- Talostamme on tullut selkeä, linjakas ja kestävillä sekä laadukkailla materiaaleilla rakennettu koti, Tiusasten rakentajapariskunta kertoo.

Taloprojektin rakennusvaiheista voi lukea lisää osoitteesta facebook.com/kotikontti


Valintaraadin puheenjohtajana oli rakennusmestari, RKL:N puhheenjohtaja Ari Autio, jäseninä rakennusmestari ja RKL:N toinen puheenjohtaja Juhani Kukkakorpi sekä rakennusmestari ja RKL:n kolmas puheenjohtaja Jukka Lintunen. Raadin sihteerinä toimi rakennusinsinööri, RKL:n toimitusjohtaja Hannu Järveläinen.