Energiatehokas Fortumkoti muutti nyt pysyvästi Mikkeliin vuosien asuntomessukiertelyn jälkeen

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Asuntomessualueen talot alkavat olla viimeistä vaille alueella. Yksi siirrettävistä kohteista tuotiin paikan päälle maanantaina. Kohde 29 on kokenut messukävijä, sillä se on ollut esillä asuntomessuilla useana vuonna eri puolella Suomea. Nyt kohde on kuitenkin löytänyt lopullisen kotinsa Kirkonvarkauden asuntomessualueelta.

Fortumkoti. Kuva: Mikkelin kaupunki / asuntomessutoimisto

Messuja kiertäneestä talosta on koottu uusi pientalomalli, joka on ensiesittelyssä nyt Mikkelissä. Talo edustaa modernia ja energiatehokasta rakentamista ja siinä esitellään kestävän kehityksen mukaisia rakennustapoja. Kohde 29 kulkee nimellä Fortumkoti, joka on nuoren perheen 71-neliöinen koti, jota on mahdollisuutta tulevaisuudessa laajentaa. Neliöiden sisään on kuitenkin saatu mahtumaan muun muassa kotiteatteri ja lasitetulta parvekkeelta löytyy myös poreamme.

Rakennus on lähes nollaenergiatasoa ja siinä on myös kaksoisvesijärjestelmä. Harmaidenvesien kierrätys- ja puhdistusjärjestelmä tarkoittaa sitä, että harmaat jätevedet on mahdollisuus käsitellä uudelleen ja käyttää esimerkiksi wc:n huuhteluun ja kasvihuoneen kasteluun. Rakennuksessa on myös sadevesien hyötykäyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa puhdistetun sadeveden käytön vaikkapa poreammeen vetenä tai pyykinpesussa.

Vedenkäytön lisäksi kohteessa on kiinnitetty huomiota sähkönkäytön vähentämiseen ja kohteessa käyttösähkö tuotetaankin aurinkopaneeleilla. Lämmönlähteenä puolestaan toimivat aurinkokeräimet, verkkosähkö sekä poistoilmalämpöpumppu. Lämminjakotapana on vesikiertoinen lattialämmitys.

Kirkonvarkauden asuntomessualueelta puuttuu enää Onni-kortteliin sijoittuva kohde 4 Modulart, joka saapuu alueelle myöhemmin.