Asuntomessut työllistää myös seuroja

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Kahdeksan mikkeliläistä yhdistystä yhdistävät voimansa vastatakseen pysäköinninohjauksesta asuntomessuilla Mikkelissä kesällä 2017.

Mikkelin kaupunki päätyi tekemään sopimuksen mikkeliläisten urheiluseurojen yhteenliittymän kanssa. Mukana ovat Mikkelin Kilpa-Veikot ry, Mikkelin Hiihtäjät ry, Mikkelin Kissat ry, Mikkelin Urheiluautoilijat ry, Lahnaniemen Erä ry, Mikkelin-Pekkolan Eränkävijät ry, Someen Erä-ässät ry ja Suur-Savon Beagle ry.

Seurojen yhteenliittymän takana on Yhdessä Enemmän! –hanke, joka kokoaa yhteen yhdistysten vapaaehtoisia toimijoita ja kouluttaa heitä sekä luo heille palkitsevan ja hauskan harrastuksen. Hanke on järjestänyt muun muassa ilmaisia tieturvakoulutuksia ja järjestysmieskursseja, joiden avulla seurat ovat saaneet paljon lisää koulutettuja vapaaehtoisia.

Yhdessä Enemmän! -hankkeen projektipäällikkö Emmi Nykänen iloitsee sopimuksesta.

- Kaikilla mukaan lähteneillä urheiluseuroilla on paljon kokemusta suurien tapahtumien liikenteenohjauksesta. Lisäksi urheiluseurat ovat paikallisia toimijoita, joten he tuntevat Mikkelin ja osaavat näin ollen opastaa ja neuvoa messuvieraita tarvittaessa. On mahtavaa, että tämänkaltaista yhteistyötä voidaan tehdä paikallisissa seuroissa, Nykänen toteaa.

Jokaisella mukaan lähteneellä urheiluseuralla on omat talkoopäivät, joina seura hoitaa liikenteenohjauksen. Jokaiselle seuralle tulee näin ollen 3-5 liikenteenohjauspäivää 14.7.–13.8.2017 järjestettävien messujen aikana.

Yhdessä Enemmän! hankkeen kautta kuka tahansa voi ilmoittautua mukaan talkoolaiseksi. Hanke myös huolehtii talkooväen riittävästä kouluttamisesta. Jokaisessa liikenteenohjausvuorossa tulee olla vähintään yksi tieturvakortillinen ja järjestyksenvalvojakortillinen talkoolainen.

Asuntomessuvieraiden parkkialue sijaitsee Tuskun teollisuusalueella, Lentokentänkadun ja Vuolingonkadun väliselle alueelle. Pysäköintialueelta järjestetään maksuton edestakainen linja-autokuljetus keskustan ja Pursialan kautta Kirkonvarkauteen. 10 euron arvoinen parkkilippu ostetaan messualueelta samaan aikaan messulippujen kanssa.

kuvetekstiä: Yhdessä enemmän! –hankkeen koordinaattori Emmi Nykänen iloitsee seurojen lisääntyneestä yhteistyöstä Mikkeli alueella.