Asuntomessut Saimaa maisemalla

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Vuoden 2017 asuntomessualue rakentuu Mikkelin Kirkonvarkauden alueelle paikalle, jossa on ollut asutusta jo tuhansia vuosia. Kolme kilometriä Mikkelin keskustasta sijaitseva messualue poikkeaa joiltakin osin aikaisemmista asuntomessualueista – ainakin jo kokonsa puolesta: Mikkelin messualue on 1,5 kertaa suurempi kuin messualueet yleensä, joten messuvierailuun kannattaa varata aikaa, painottaa Mikkelin asuntomessutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä.

– Kannattaa ostaa messuluettelo etukäteen, jotta ehtii ennakkoon tutustua itseä kiinnostaviin kohteisiin. Valintoja pitää tehdä jo ennen kuin tulee messuille, sillä nähtävää on paljon ja alueen laajuuden vuoksi kaikki kohteet eivät sijaitse aivan vierekkäin, Mäkilä vinkkaa.

Vuoden 2017 asuntomessualue rakentuu Saimaan rannalle Mikkelin Kirkonvarkauteen. Kuva: Hanna Knaappila

Kirkonvarkauden asuinalueen lähtökohtana on ollut Saimaan vesistön hyödyntäminen sekä alueen tarjoamien luonto- ja liikuntamahdollisuuksien sitominen toimivaksi kokonaisuudeksi. Messualueella sijaitsee 29 pientaloa, yksi paritalo, yksi Mikalon vuokratalokokonaisuus, nuotiopaikka rannalla sekä kolme erilaista puistoaluetta.

Laaja messualue mahdollistaa sen, että puustoa ja rantakasvillisuutta on säilytetty enemmän kuin normaalisti, ja muutenkin alue on monin paikoin luonnontilainen. Myös pihat ovat paljolti luonnontilaisia – muotopuutarhoja ei Mikkelissä juurikaan nähdä.

Mikkelin asuntomessualueen puistoalueisiin on panostettu paljon. Paikallisten historiallisten vaikuttajien mukaan nimetyt puistot tuovat alueelle vehreyttä ja toimivat alueen asukkaiden ulko-olohuoneina.

Olennaisinta asuntomessuilla on rakentamistekniikat, uudet asumisen ja sisustamisen ideat sekä inspiraatiot. Piia Mäkilän mukaan Kirkonvarkauden alueella nähdään nykyaikaista suomalaista asumista sen monissa eri muodoissa. Tontteja on niin Saimaan rannalla, järvinäkymin kuin metsäisillä sisämaan alueilla.

– Rakentajat ovat erilaisia ja se näkyy kohteissa. On lapsiperheitä, lapsettomia pariskuntia ja yksin rakentavia. Niin on myös erilaisia taloja ja erilaisia ratkaisuja niin piha-alueilla, valaistuksessa kuin huonejärjestyksessä, Mäkilä kertoo.

– Lopputuloksena on moni-ilmeinen ja moderni asuinalue, uskoo Mäkilä.

Asuntomessualueella on monenlaisia tontteja; niin Saimaan rannalla, järvinäkymin kuin metsäisillä sisämaan alueilla. Kuva: Hanna Knaappila

Mikkelin asuntomessu ovat avoinna yleisölle 14.heinäkuuta – 13. elokuuta kello 10-18.