Asuntomessuilla yli 100 tapahtumaa

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Asuntomessujen päähuomio kiinnittyy rakennuksiin, sisustukseen, uusiin älytaloihin ja tietysti Kirkonvarkauden alueella myös upeaan ympäröivään luontoon ja Saimaan järvimaisemaan. Asuntomessuilla on kuitenkin luvassa paljon muutakin asumiseen liittyvää ohjelmaa. Mikkelissä oheisohjelma keskittyy alueen keskellä sijaitsevalle AsukasAreenalle. Tapahtumakalenterissa on neljän viikon ajalle yli 100 tapahtumaa. Messuilla käyvät esiintymissä muun muassa Stig ja Ellinoora.

Asuntomessualueen keskelle rakentuu Asukasareena.

– Asuntomessuilla Mikkelissä on esillä 31 oikeaa messukotia, mutta niiden lisäksi tänä vuonna suomalainen asuminen pääsee esille Asuntomessuilla myös keskustelupaneeleissa, työpajoissa, tietoiskuissa ja muissa ohjelmanumeroissa, joissa asumiseen liittyviä teemoja ruoditaan, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala kertoo Asuntomessujen tiedotteessa.

Asuntomessut avaa oikeusministeri Antti Häkkänen perjantaina 14.7. klo 11.30 Asuntomessujen AsukasAreenalla. Avajaisviikonloppu 14.7.–16.7. on täynnä ohjelmaa: perjantaina on luvassa country-rap-lähettilääksi tituleeratun Stigin keikka messuravintolassa ja lauantaina Porin SuomiAreena-keskustelut jatkuvat Mikkelissä SuomiAreena goes Asuntomessut -tapahtuman myötä.

Asuntomessualueen ruoka- ja esittelyteltat rakentuvat alueelle.

AsukasAreenan ohjelma on jaettu teemaviikkoihin. Ensimmäinen viikko on omistettu hyvinvoinnille messujen kantavan teeman Asumisen vaikutus ihmisen hyvinvointiin mukaisesti. Hyvinvointiviikolla AsukasAreenalla keskustellaan muun muassa luonnon merkityksestä asumisessa. Yhden keskustelupaneelin vetää hotelli Punkaharjua luotsaava yrittäjä ja puhuja Saimi Hoyer.

Asuntomessujen uudella AsukasAreenalla messukävijä voi osallistua keskustelutilaisuuksiin, kuulla uusista asumiseen liittyvistä asioista eri asiantuntijoiden kertomina ja saada lisätietoa omaan asumiseensa esimerkiksi tietoiskujen muodossa, Tuomaala kertoo.

Toinen messuviikko keskittyy harrastuksiin ja asumisen ja harrastusten yhdistämiseen arjen sujuvuuden varmistamiseksi. Viikon aikana voi muun muassa tutustumia mikkeliläiseen urheiluseuroihin sekä alueen liikuntamahdollisuuksiin. Viikko huipentuu joogahaasteeseen. Kolmantena messuviikkona Asuntomessut on foorumi talouden, tekniikan, teknologian ja tulevaisuuden näkymille. Teemaviikko näkyy myös muualla Mikkelissä kun Asuntomessuihin liittyvä seminaari Asuntotuotannon hyvä asiakaslaatu pidetään Mikkelin yliopistokampuksella. Seminaarin pääpuhuja on Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn aiheenaan rahamarkkinakatsaus ja asuntomarkkinat.

Viimeinen messuviikko nostaa keskusteluun asumisen yhdenvertaisuuden ja käynnistää asumisen hyvinvointiin liittyvän ison teon etsimisen Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimesta.

– Yhdenvertaisuusviikolla haluamme nostaa esille asumisen yhdenvertaisuuteen liittyviä tekoja ja hankkeita. Asuminen on verrattain hyvällä tolalla Suomessa, olemmehan tutkitusti Euroopan mittakaavassa asumistyytyväisyydessä jaetulla ykkössijalla Tanskan kanssa. Me haluamme antaa tästä kiitosta niille, joille kiitos kuuluu ja nostaa esille niitä asioita, jotka mahdollistavat hyvän asumisen kaikille suomalaisille. Messujen viimeisellä viikolla käynnistämme koko syksyn jatkuvan kilpailun palkitaksemme asumisen hyvinvointia parantavan teon, Tuomaala lisää.

Koko tapahtumakalenteri http://asuntomessut.fi/mikkeli/messuinfo/asukasareena/tapahtumat/