Törkeen hyvä kesä – tekemistä nuorilta nuorille

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Tänä vuonna hankkeen pääpaikkana on Mikkelipuisto. Toiminta keskittyy asuntomessujen aikaan.

Mikkelissä vietetään toista kesää Törkeen hyvää kesää. Hankkeen ajatuksena on, että nuoret järjestävät nuorille toimintaa.

Törkeen hyvä kesä -hanke tarjoaa nuorille kivaa tekemistä ja uusia kokemuksia jälleen tänä kesänä. Pop up –henkiseen toimintaan ovat tervetulleita kaikki 13-29 -vuotiaat nuoret. Tarjolla on erilaisia liikunta- ja kulttuuriaktiviteetteja eri puolella kaupunkia 5.7-11.8 välisenä aikana. Iltapäivisin toiminta keskittyy Mikkelipuistoon, joka on asuntomessujen ajan asukkaiden ja messuvieraiden yhteinen toiminnallinen ulko-olohuone. Puistoon on rakennettu eri yhdistysten yhteistyöllä tänä kesänä muun muassa ulkosalibandykenttä sekä rantalentopallokenttä vapaaseen käyttöön.
 

Nuorten omia toiveita kuunnellaan toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa.

  • Nuoret pääsevät kokeilemaan erilaisia liikuntamuotoja, kuten norsupalloa, frisbeegolfia ja geokätköilyä sekä toteuttamaan itseään esimerkiksi teatterin, musiikin ja askartelun keinoin, kertoo projektivastaava Krista Kerminen.

Yhteisöpedagogiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa opiskeleva 23-vuotias Kerminen odottaa kesästä ”ihan törkeen hyvää”.

Toivottavasti olisi paljon erilaista tekemistä ja kaikki viihtyisi ja saataisiin paljon nuoria mukaan.

Mikkelin Pelastakaa lapset ry:n hallinnoima Törkeen hyvä kesä järjestää heinä- ja elokuun aikana myös erilaisia tapahtumia kuten NHL-turnauksen Kauppakeskus Stellassa sekä futisturnauksen Urheilupuistossa. Törkeen hyvän kesän työntekijät ovat mukana myös Jurassic Rock -festivaaleilla.

Hankkeeseen on palkattu seitsemän 16-24-vuotiasta työntekijää.

  • Suuri kiitos Törkeen hyvän kesän toteutumisesta kuuluu Mikkelin Pelastakaa Lapset Ry:lle, sanoo Kerminen.
     
    Törkeen hyvä kesä –hankkeessa nuoret järjestävät nuorille toimintaa. Projektin vastaavana toimii yhteisöpedagogiopiskelija Krista Kerminen.

Rahoituksensa Törkeen hyvä kesä on saanut Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä –hankkeelta, joka puolestaan on ELY-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke.


Lisää infoa toiminnasta ja tapahtumista on saatavilla Törkeen hyvän kesän Facebook -sivulla, www.liikkuvamikkeli.fi –sivustolla.