Oheiskohde: Kulttuuritalo Tempossa kohtaavat historia ja nykyaika

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Kulttuuritalo Tempon on heti ensimmäisenä toimintakesänään yksi Mikkelin asuntomessujen oheiskohteista. 1900-luvun alkupuolelta asti perinteisenä työväentalona palvellut rakennus on käynyt läpi mittavat kunnostukset ja viimeisiä hiotaan vielä heinäkuun alussa. Aikaisemmin Naisvuoritalona tunnettu rakennus vaihtoi omistajaa keväällä 2016 ja viime vuoden lopussa nimi vaihtui Kulttuuritalo Tempoksi.

Kulttuuritalo Tempon ulkoasun kunnostus jatkuu.


Tiloja on uusittu vanhaa kunnioittaen, mutta luoden kuitenkin nykyaikaiset puitteet erilaisille tapahtumille, kertoo Maarika Raitosola.

Kulttuuritalo Tempossa voi asuntomessujen aikana nauttia buffet- ja a la carte -ruuasta ravintola Lumossa, tutustua opastetusti talon pitkään ja värikkääseen historiaan sekä rentoutua aurinkoisella terassilla tai vaikkapa saunan löylyissä. Kulttuuritalo Tempo tarjoaa myös puitteet kulttuuri-, yritys- ja yksityistilaisuuksille.

Kulttuuritalo Tempon ravintola Lumosta syntyi Mikkeliin uusi lounaspaikka.

Ravintola Lumo tarjoaa heinäkuun alusta lähtien myös lounasta päivittäin.

  • Ravintola Lumoon on rakennettu uusi keittiö tämän päivän vaatimusten mukaisesti, ja keittiön erikoisuutena on aito hiiligrilli, jolla syntyy erityisen maukkaita ruoka-annoksia. Ravintolan menuja on suunniteltu huolella ja ammattitaidolla, jotta kohtaamme asiakkaiden toiveet kuitenkin asiakasystävälliseen hintaan, kertoo Raitosola.
  • Toteutamme talon värikkäästä historiasta kertovan näyttelyn, ja tiloissamme on esillä Manuela Boscon ja Elisa Serafian taidetta. Ja tietysti meille tulee ihania uusia työntekijöitä messujen ajaksi.

Kulttuuritalo Tempo haluaa tehdä hyvän vaikutuksen niin asuntomessuvieraisiin kuin mikkeliläisiinkin ensimmäisen toimintakesänsä aikana. Määrällisiä kävijätavoitteita ei ole kesälle asetettu.

Entistä työväentaloa, nykyistä kulttuuritaloa on remontoitu perinteitä kunnioittaen.
  • Tärkeimpänä on tietenkin, että ihmiset - niin asuntomessuvieraat kuin muutkin lomalaiset ja omat mikkeliläisetkin löytävät meidät ja saamme tarjota heille myös hienon ruokailuelämyksen keittiömestari Roope Raskin johdolla, kertoo Raitosola.
     
  • Toivomme, että vierailijat viihtyvät tässä ihanassa miljöössä ja että heille välittyy talon tunnelma ja ”sielu”, joka tällaisella vanhalla rakennuksella on pitkine ja värikkäine historioineen. Samalla vierailijat pääsevät myös tutustumaan Tempoon ja sen tiloihin erilaisten yritys- ja yksityistilaisuuksien pitopaikkana.