Mikkelin parhaat liikuntapaikat löytyvät ihan keskustan tuntumasta

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Mikkelissä on kesällä mahtavat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja vieläpä ihan ilmaiseksi. Esittelyssä on nyt viisi tapaa liikkua kesäisessä Mikkelissä.

Vesiurheilulajit

Mikkelissä on mainiot mahdollisuudet vesiurheiluun. Yksi keskeisimmistä paikoista on Melapirtti, joka on Mikkelin Melojien kotipaikka. Melapirtiltä voi vuokrata käyttöön kanootin, jolla pääsee suoraan Saimaalle melomaan. Mikkelin Pursiseuralla ja Mikkelin Soutajilla puolestaan on omat vajansa Mikkelipuistoa vastapäätä. Pursiseuralla on avoimia harjoituksia ja Mikkelin Soutajilta voi vuokrata kirkkoveneen käyttöön. Mikkelipuistossa on myös Sup Saimaa, joka vuokraa suplautoja sekä järjestää suppailutunteja.

Jos omaa SUP-lautaa ei ole, apu löytyy Mikkelipuistossa sijaitsevasta Sup Saimaasta.
Mikkelin Soutajat vuokraavat kirkkoveneitä retkiä varten, mukaan saa tarvittaessa myös perämiehen.

Urpola

Urpolan koulun ympäristö tarjoaa monipuolisen liikuntaympäristön. Koulun pihalta löytyy leikkipuisto, useita beach volley –kenttiä, skeittiparkki, hiekkatekonurmikenttä sekä uimaranta. Urpolasta lähtee myös hyvät lenkkeilymaastot: viiden ja kymmenen kilometrin lenkeillä ei ylä- ja alamäistä ole puutetta. Urpolassa sijaitsee myös luontokeskus, jonka nuotiopaikalla ja luontopolulla pääsee lähes erämaiseen tunnelmaan lähes kaupungin keskustassa.

Kaupungin keskustassa sijaitseva Urheilupuisto taipuu paljon muuhunkin kuin jalkapalloon ja yleisurheiluun.

Kalevankangas

Monitoimiareena Saimaa Stadiumi ei ehdi vielä tähän kesään valmiiksi ja jäähallissakin on hiljaista elokuun alkupuolella saakka, mutta Kalevankankaalta löytyy myös paljon muuta puuhaa. Kalevankankaan maastosta löytyvät kaupungin parhaan lenkkipolut ja polkujuoksureitit. Alueelta löytyy myös mobiilisuunnistusrata. Kalevankankaan raviradalla järjestetään 15.-16. heinäkuuta Mikkelin seudun suurin urheilutapahtuma St Michel –ravit. Sport Forum palvelee myös kesäaikaan asiakkaitaan. Mahdollisuuksia on niin salibandyn, squashin, tenniksen kuin sulkapallon pelaamiseenkin. Myös kuntosali on avoinna kesäaikaan.

Kaihun ja Siekkilän frisbeegolfradat

Yksi mikkeliläisten uusia kansallistaitoja on frisbeegolfin pelaaminen. Laji on kaupungissa supersuosiossa. Pääsyy suosioon on se, että alueelta löytyy kaksi huippuluokan ilmaista frisbeegolf-rataa. Siekkilässä 32-väyläinen rata on maastoltaan tasaisempaa ja sopivampaa aloittelijoille kuin Kaihun harjumaaston 18-väyläinen rata. Siekkilässä palvelee myös Discgolf Hell Cafe -kioski.

Frisbeegolf on yksi Mikkelin suosituimmista liikuntalajeista.