Kesäteattereita, gallerioita ja musiikkia – kuusi kulttuurivinkkiä messumatkalle

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Mikkelin asuntomessuilla voi nauttia taiteesta monella tapaa: tutustumalla messutaloissa ja messualueella oleviin taideteoksiin sekä osallistumalla messualueella pidettäviin konsertteihin.

Jos kaipaat vielä lisää taidetta ja kulttuuria messumatkaasi, katso seuraavat vinkit, joihin olemme koonneet kuusi vinkkiä Mikkelin seudun kulttuurikohteisiin!

1.Kesäteatterit

Kesä ei ole mikään kesä ilman kesäteatteriesitystä!

Mikkelin seudulla on suuri määrä kesäteattereita, joista löytyy vaihtoehtoja niin harrastaja- kuin ammattiteatterinkin ystäville.

Esimerkiksi Mikkelin Naisvuoren kesäteatterissa pääsee palaamaan 1990-luvun muistoihin Metsolat - Urjanlinna -näytelmän parissa.

Mäntyharjun kesäteatterissa kuullaan ja nähdään pääosissa tangokuninkaallisia Marja Tyysteriä ja Jukka Hallikaista näytelmässä Eloa ja kuvaa. Koirakiven kesäteatterissa puolestaan uppoudutaan Laila Kinnusen elämään musiikkinäytelmässä Laila – Päivien kimallus.

Naisvuoren kesäteatterissa matkataan tv-sarja Metsoloista tuttuihin tapahtumiin. Kuva: Mikkelin teatteri.

Puumalan Hurissalossa esitetään Suomen suvaitsevaisin kylä -maalaiskomedia ja Jalkapuuteatterin lavalla pyörii elokuun puoliväliin asti Matkalla jossain päin Suomea -näytelmä.

Juvan Kuninkaankartanon kesäteatterissa ehtii nähdä vielä yhden esityksen: koko perheen Maltti ja Valtti -näytelmän, jonka esitykset ovat 21.–22.7.

Kangasniemen Syvälahden tanssilavateatterissa juhlistetaan Suomi 100 -vuotta Teatteri Estaten Rautavaara-näytelmällä.

Ristiinan kesäteatterissa Ristiinan, Pertunmaan, Suomenniemen ja Ristiinan nuorisoseurat esittävät todellisen kesäteatteriklassikon: Tukkijoella-näytelmän.

Katso lisää kesäteattereita täältä!

2. Taidekeskus Salmela

Taidekeskus Salmela on Mikkelin seudun tunnetuimpia matkailukohteita, ja vuosittain siellä käykin noin 30 000 vierailijaa. Salmelan kokoelmat ovat sekoitus tunnettujen taiteilijoiden töitä ja uusien, nousevien kykyjen teoksia, joten näyttelyistä löytyy yleensä jokaiselle jotakin kiinnostavaa, vaikkei olisi taiteen harrastaja.

Salmelassa voi nauttia taiteen lisäksi myös ainutlaatuisesta ympäristöstä: Salmelan näyttelytilat levittäytyvät Mäntyharjun kirkonkylän vanhoihin, kauniisti restauroituihin rakennuksiin kuten vanhaan Apteekki- ja Postitaloon.

Tänä vuonna esillä on muun muassa Marjatta Tapiolan, Aaron Heinon, Jussi TwoSevenin, Topi Ruotsalaisen ja vuoden nuoreksi taiteilijaksi valitun Essi Peltosen töitä.

Taidekeskus Salmelasta löytyy katsottavaa kaikille ja kaikenikäisille. Kuvassa Satu Laurelin teos Mething. Kuva: Taidekeskus Salmela.

3. Katajainen kansa -näyttely

Mäntyharjulta oli syytä nostaa listalle toinenkin taidekohde: purkutaloon tehty Katajainen kansa -näyttely. Mäntyharjun keskustassa sijaitseva kerrostalo puretaan, mutta sitä ennen yli 25 taiteilijaa teki teoksia joka puolelle kerrostaloa. Tätäkin kohdetta voi suositella kaikenikäisille ja kaikenlaisille taiteen harrastajille!

Näyttely on osa virallista Suomi 100 -juhlavuotta.

Talo täynnä yllätyksiä. Katajainen kansa -näyttelyssä teokset on tehty pitkin purkutaloa hyvin luovasti. Nähtävää riittää kaikenikäisille.

4. Mikkelin valokuvakeskus

Asuntomessukesän hengessä Mikkelin valokuvakeskuksessa on esillä Koti Mikkelissä -näyttely, jossa on esillä mikkeliläisten näkemyksiä ja tulkintoja Mikkelistä kotipaikkana sekä historiallisia valokuvia mikkeliläisestä elämänmenosta.

5. Mikkelin taidemuseo

Kesän ajan taidemuseossa on esillä Mikkelin 11.kuvitustriennale. Mikkelin kuvitustriennale on joka kolmas vuosi järjestettävä tapahtuma. Tänä vuonna mukana on 99 kuvitusta 47:ltä kuvittajalta. Mikkelin taidemuseo sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, tuomiokirkkoa vastapäätä vanhassa muhkeassa graniittitalossa.


6. Musiikkijuhlat Kangasniemellä ja Joroisissa, Jurassic Rock Mikkelissä

Oikein nopea ehtii vielä osallistua Kangasniemen Musiikkiviikoille, jotka päättyvät 23.7. Tarjolla on Suvi Teräsniskan konsertti, Laulun riemua kesäillassa -konsertti sekä musiikkikurssin päätöskonsertti.

Joroisten Musiikkipäivillä (21.–30.7.2017) on käynnissä juhlavuosi, sillä tapahtuma täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Konserttitarjonta on kiinnostava sekoitus klassista ja populaarimusiikkia: lavalle nousevat muun muassa Jaakko Ryhänen, Jorma Hynninen, Kalevi Kiviniemi, Pete Parkkonen ja Apocalyptica. Myös lapset on huomioitu konserttitarjonnassa. Uutuutena on oopperakaraoken suomenmestaruuskilpailut.

Joroisten Musiikkipäivillä on tarjontaa niin klassisen kuin populaarimusiikin ystäville. Joroisissa konsertoi muun muassa Apocalyptica. Kuva: Joroisten Musiikkipäivät.

Mikkelin seudun festivaalikesä huipentuu Jurassic Rockiin, joka pidetään 4.–6.8.2017 Kenkäveronniemessä eli messujen oheiskohteiden Kenkäveron ja Mikkelipuiston välisellä alueella. Esiintyjäkaarti on edellisvuosien tapaan kova: mukana on muun muassa Bad Religion, Haloo Helsinki, Apulanta, JVG ja Kaija Koo. Perjantain ja lauantain rokkipäivien jälkeen järjestetään sunnuntaina kaikenikäisille sopiva Jurassic Piknik, jossa esiintyvät Mikko Kuustonen ja Juha Tapio.

Jurassic Rock on Mikkelin seudun musiikkikesän huipennus. Lavalle nousee kotimaisia ja kansainvälisiä tähtiartisteja.

Lisää ideoita löytyy osoitteesta visitmikkeli.fi.