Asuntomessut ja Suomen juhlavuosi täyttävät Mikkelin kesän tapahtumilla

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Asuntomessut ovat totta kai tämän kesän puhutuin tapahtuma paikkakunnalla, mutta sekä perinteiset että uudet kesätapahtumat rytmittävät Mikkelin kesää. Suomi 100-vuotta juhlatapahtumat tuovat myös oman lisänsä jo ennestään tapahtumarikkaaseen kesään.

Kesä- ja heinäkuun vaihde on urheilun ja liikunnan juhla. Mikkelin Kissojen järjestämä Mikkeli-turnaus kerää jalkapallojuniorit Raviradalle ja uudistunut Mikkeli-juoksu juostaan 1.heinäkuuta. Mikkeli-juoksun yhteyteen järjestetään myös kaupunkitapahtumat satamaan ja Mikkeli-puistoon.

Heinäkuun ensimmäisellä viikolla vietetään Mikkelin Musiikkijuhlia, jossa pääesiintyjä on venäläinen kapellimestari ja Pietarin Mariinski-teatterin johtaja Valeri Gergijev.

Perinteisesti kesä-heinäkuun vaihteessa vietettävä koko viikon kestävä lasten Hulivilikarnevaali on siirtynyt Asuntomessujen ensimmäiselle viikolle. Hulivilikarnevaali alkaa 15. heinäkuuta ja huipentuu 22. heinäkuuta vietettävään koko perheen piknik-päivään Mikkeli-puistossa.

Jurassic Rockia vietetään Kenkäveron pellolla 4.-6.elokuuta. Jurassic Rockin aikaan Pursialankatu, jonka kautta Asuntomessualueelle ajava Mikke-juna ajaa, on perinteisesti suljettuna. Jurassic Rockin pääesiintyjänä nähdään tänä vuonna Bad Religion.

St. Michel ravit kilpaillaan 15.-16. heinäkuuta ja saman viikonloppuna vietetään torilla myös St. Michel Summerfestiä. Iltatapahtumien esiintyjinä nähdään mm. Eppu Normaali ja Popeda.

Mikkeli-puistossa vietetään Asuntomessujen aikana Törkeen hyvää kesää. Puisto muotoutuu mikkeliläisten ja messuvieraiden yhteiseksi toiminnalliseksi ulko-olohuoneeksi. Mikkeli-puistoon rakennetaan muun muassa rantalentopallo- ja jalkapallokentät.

Heinä- ja elokuussa Naisvuorella nähdään Mikkelin teatterin kesäteatteri Metsolat – Urjanlinna.