Asuntomessut 2017: Oheiskohde Mikkelipuisto

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Mikkelin Asuntomessuilla on kolme oheiskohdetta: Kenkävero, Kulttuuritalo Tempo ja Mikkelipuisto. Mikkelipuisto sijaitsee kävelymatkan päässä meiltä kotoa, kauniin Kaihun ympäristössä. Kävin puistossa tänään lasten kanssa ja ajattelin hieman esitellä, mitä puistosta nykyään löytyy.

Mikkelipuisto on tunnettu etenkin mallipuutarhoistaan, joita katselemalla voi löytää inspiraatiota oman kotipuutarhan laittamiseen. Lämpimänä ja aurinkoisena päivänä, kuten tänään, on mukava välillä istahtaa varjoon johonkin mallipuutarhoista. Puistossa palvelee myös puutarhamyymälä Vehreä, josta voi ostaa kukkia, puita ja pensaita tai kysyä puutarhanhoitoon liittyvistä pulmista.

Lapsille puistosta löytyy kaksi leikkipaikkaa, toinen pienemmille ja toinen jo vähän isommille lapsille. Laajat nurmikkoalueet ovat myös hyvä paikka piknikille veden äärellä. Rannassa on myös grillauspaikka.

Liikunnallisuuttakaan ei ole unohdettu. Puistoon valmistui juuri sählykenttä, ja rantalentiskenttäkin on suunnitteilla. Puistosta voi myös vuokrata sup-lautoja. Mikkelipuistosta lähtee myös kaunis lenkkeilyreitti, Kaihun kierros. Mikkelipuiston nettisivujen tapahtumakalenterista voi myös tarkistaa, milloin on mahdollista osallistua puistojoogaan.

Tänään avattiin Mikkelipuiston uusi ravintola-kahvila Greeneri, ja kävimmekin katsomassa, millainen paikka oli kyseessä. Greeneristä saa ympäri vuoden lounasta ja a la carte -annoksia sekä viikonloppuisin brunssia. Tilaa myös vuokrataan yksityistilaisuuksiin. Ravintola oli oikein kaunis, ja noutopöydän brunssi näytti herkulliselta. Tällä kertaa otimme vain limut, mutta ruokaakin täytyy tulla vielä maistamaan. Greenerin ruokafilosofiaan kuuluu "puhtaita, herkullisia ja ehkä vähän erilaisiakin makuja pienellä twistillä". Greeneri palvelee päivittäin klo 8 alkaen ainakin klo 21 asti.

Avajaisissa jonotettiin ämpäreitä mutta ei mitään tavallisia ämpäreitä vaan pieniä yrttiruukkuja.

Mikkelipuisto sijaitsee aivan lähellä Kenkäveroa, joten nämä kaksi kohdetta on helppo yhdistää. Lisätietoja Mikkelipuistosta saat osoitteesta mikkelipuisto.fi. Kirjoittelin Mikkelipuistosta myös viime kesänä. Lukaise postaus täältä.

Ensi viikolla olisikin tarkoitus suunnata asuntomessualueelle ja kirjoittaa teille vähän ennakkotunnelmia. :)

- Karoliina

*Karoliina on Starboxin bloggaaja ja lisää hänen kirjoituksiaan löytyy osoitteesta http://starbox.fi/keskipaivassa