Asuntomessuille lasten kanssa?

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Mikkelipuisto. Kilometrin päässä Asuntomessualueesta sijaitsee 42 hehtaarin kokoinen mallipuutarha- ja puistoalue aivan veden äärellä. Kesällä puistossa riittää nähtävää ja koettavaa. Erilaiset mallipuutarhat antavat ideoita ja inspiraatiota, taimia voi ostaa myös mukaan puutarhamyymälästä. Puistoalueella on myös kaksi eri leikkipuistoa eri-ikäisille lapsille sekä tälle kesälle rakentuvat beach volley ja salibandykentät. Puistosta voi vuokrata kanootin tai lähteä kokeilemaan kirkkovenesoutua. Pelastakaa lapset ry:n Törkeen hyvä kesä –hanke järjestää nuorille toiveiden mukaista ohjelmaa puistossa iltapäivisin ja iltaisin. Ravintola ja kahvio palvelevat alueella heinäkuun 1.päivästä alkaen kello 8-21.

Kenkävero. Mikkelipuistosta kivenheiton päässä sijaitsee historiallinen pappilamiljöö viehättää tunnelmallaan. Kenkäveroon pääsee Asuntomessujen bussikuljetuksella, torin kulmalta lähtevällä Mikke-junalla sekä satamasta lähtevällä laivakuljetuksella. Kenkäverossa pääsee tutustumaan historiallisiin rakennuksiin ja puutarhoihin, silittelemään ja ihailemaan kesälemmikkieläimiä sekä syömään ihastuttavassa päärakennuksessa. 27.6-9.8. Kenkäverossa järjestetään koko perheen seikkailukierros aina tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 11 alkaen.

Kenkäveron historiallinen pappilamiljöö viehättää tunnelmallaan. Kuva: www.kenkavero.fi

Uimarannat. Mikkelin keskustan alueella on monia hyviä uimarantoja. Lähimpänä Asuntomessualuetta on upealla paikalla sijaitseva Kaihun uimaranta, josta löytyy myös hyppytornit. Muita keskusta läheisyydessä olevia uimarantoja ovat Pitkäjärvi, Pankalampi ja Urpola.

Visulahti ja Xon-puisto. Matkailukeskus Visulahti sijaitsee muutaman kilometrin päässä Mikkelin keskustasta Saimaan rannalla. Dinosauria on Visulahden huvipuisto, josta löytyy niin vesipuisto liukumäkineen sekä seikkailupuisto, jossa on niin pomppulinnoja, kiipeilytelineitä kuin huvittelulaitteitakin. Visulahdessa on myös sisäleikkipuisto Hyperdino sekä mainetta niittänyt vahakabinetti. Visulahden naapurissa sijaitsevat myös karting-rata sekä elämyspuisto Xon-puisto.

Hulivilikarnevaalit. Mikkelissä vietetään lapsille suunnattua Hulivilikarnevaalia 15.-22.7. välisenä aikana. Viikon aikana lapsille on runsaasti monipuolista ohjelmaa keskustan alueella. Viikko huipentuu lauantaina 22.heinäkuuta pidettävään perhepiknikkiin ja sitä edeltävään koko perheen telttayöhön Mikkelipuistossa.

Frisbeegolf. Mikkelissä on mainiot mahdollisuudet harrastaa Suomen nopeimmin kasvavaa liikuntalajia. Keskustan läheisyydessä sijaitsee kaksi huippuluokan frisbeegolf-rataa. Kaihun monipuolinen 18-väyläinen rata kulkee ylös ja alas Kaihun harjumaastossa. Siekkilän rata sijaitsee kivenheiton päässä raviradalta. Siekkilässä sijaitseva 21-väyläinen rata on maastoltaan tasaisempaa ja aloittelijoille helpompi rata. Molemmat radat ovat ilmaisia.