Vinyyli, mikrosementti, kalkkimaali – katso vinkit, kuinka luot kotiin helposti uutta ilmettä!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Kodin sisäpintojen uudistamiseen on tarjolla vaihtoehtoja nykyisin kenties enemmän kuin koskaan. Helppokäyttöisillä tuotteilla aloittelijakin uudistaa kodin ilmettä nopeasti.

Lue Mikkelin Värisilmän Tunnetila-sisustusneuvoja Saana Gustafsson-Purujärven vinkit sisäpintojen uudistamiseen!

1. Lattioissa suositaan nyt vinyyliä

Vinyyli tuo monen mieleen muovin, mutta mistään muovimatoista ei vinyylilattioissa ole kyse.

Tarjolla on vinyylikorkki- ja ohutvinyylilattioita, jotka sopivat käytännössä kaikkiin kodintiloihin märkätiloja lukuun ottamatta.
- Vinyyli tuntuu miellyttävältä, lämpimältä ja pehmeältä jalalle, mutta se on helppo puhdistaa ja ei naarmuunnu tavallisessa käytössä lapsiperheessäkään, Gustafsson-Purujärvi kertoo.

Vinyylilattia sopii esimerkiksi lapsiperheen kotiin, sillä se kestää erittäin hyvin kovaakin kulutusta. Kuva: Värisilmä.

Vinyylilattia on myös erittäin helppo asentaa ja se on pitkäikäinen. Väri- ja kuviovaihtoehtoja on paljon tarjolla: vinyyliä saa esimerkiksi laatta- ja puukuvioisena.

2. Kalkkimaalilla voi maalata vaikka nojatuolin

Kodin pintojen uutuustuote on kalkkimaali, joka tuntuu lähes taianomaiselta aineelta. Sillä kun voi maalata ilman erityisiä alkuvalmisteluja lasia, puuta, kiveä, kaakeleita, muovia, metallia, nahkaa ja tekstiilejä. Siis melkein mitä tahansa kodista löytyvää pintaa!

Ekologinen maali on hyvin peittävä ja hengittävä. Värivaihtoehtoja on 45 ja värejä voi sekoittaa myös keskenään. Tuote sopii muun muassa seinien, kattojen ja jopa lattioiden käsittelyyn. Jälki on työvälineestä ja tekijästä riippuen enemmän tai vähemmän matta.

Kalkkimaalilla voit maalata melkein mitä materiaalia vain. Kuva: Värisilmä.

Gustafsson-Purujärven mukaan myrkytöntä kalkkimaalia voi käyttää myös esimerkiksi huonekalujen tai lasten lelujen uudistamiseen.
- Olemme testanneet sitä jopa kankaiseen tuolinpäälliseen ja jälki oli todella hyvä. Kalkkimaalilla maalattu pinta voidaan käsitellä käyttökohteen mukaan joko lakalla tai vahalla, jolloin pinnasta tulee kestävä.

3. Älä vaihda kylppärin kaakeleita, vaan kokeile mikrosementtiä

Haluatko rouhean pinnan kylpyhuoneeseen ilman vaivalloista ja kallistakin kaakeleiden vaihtoa? Gustafsson-Purujärvi suosittelee kokeilemaan mikrosementtiä. Mikrosementillä saa nimensä mukaisesti tehtyä betonin näköistä pintaa.

Sitä voi käyttää sekä seinä- että lattiapinnoissa, sisällä ja ulkona ja myös kosteissa tiloissa. Myös mikrosementistä on saatavilla useita värivaihtoehtoja.

- Pinnasta saa sileän, mutta halutessaan myös hyvin elävän ja karkean. Tekijän kädenjälki näkyy tässä taatusti, Gustafsson-Purujärvi lupaa.

Mikrosementti sopii myös kosteisiin tiloihin. Sillä saa tehtyä betonimaista sileää tai rouheampaa pintaa. Kuva: Dekotuote.