Uusi keittiö syntyy vaivattomasti – lue Värisilmän vinkit helppoon keittiöremonttiin

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Keittiöremontti kuulostaa monen korviin lähes yhtä vaivalloiselta urakalta kuin kylpyhuoneremontti. Uuden keittiön hankintaa ei kuitenkaan kannata pelätä, sillä nykyisin on tarjolla erittäin vaivattomia ratkaisuja.

Jos haluaa nopeasti ja helposti uuden keittiön, Mikkelin Värisilmän keittiö- ja kalustesuunnittelija Saana Gustafsson-Purujärvi suosittelee tutustumaan Noblessa-keittiöihin. Noblessa on saksalainen keittiömallisto, jota on Suomessa ollut tarjolla jo seitsemän vuoden ajan.

Noblessa-keittiöiden ehdoton etu on se, että asennus on hyvin nopeaa, sillä keittiö toimitetaan lähes valmiiksi kasattuna. Käytännössä paikan päällä tehtäväksi jää nostaa kaapit paikoilleen sekä vedinten ja kodinkoneiden asennus. Noblessa-keittiöiden kaappeihin on saatavilla myös esimerkiksi valmiiksi asennetut ja kaukosäätimellä säädettävät led-valot.

- Tämän keittiön asentaminen onnistuu kyllä ihan tavalliselta kotiremontoijalta, mutta tietysti apuakin on saatavilla, Gustafsson-Purujärvi vakuuttaa.

Noblessa-keittiöiden asentaminen on helppoa, sillä suurin osa keittiöstä tulee valmiiksi koottuna. Kuva: Noblessa.

Myös erimittaiset käyttäjät on otettu hyvin huomioon Noblessa-mallistossa: rungon, sokkelin, työtasojen, seinä- ja pöytäkaappien ja komeroiden korkeutta voi säätää 30 senttimetrin säteellä. Näin keittiö saadaan sovitettua erityisryhmien tarpeisiinkin sopivaksi.

- Suomessa ei vielä oikein osata kysyä tällaisia vaihtoehtoja, vaikka keittiöitä käyttävät hyvin erimittaiset ihmiset ja erilaisissa elämäntilanteissa, Gustafsson-Purujärvi huomauttaa.

Keittiö piristyy pienelläkin vaivalla

Mieleistä keittiöitä suunnitellessa Gustafsson-Purujärvi suosittelee kiinnittämään huomiota ennen kaikkea säilytystilaan ja sen helppokäyttöisyyteen. Nykyisin uusiin keittiöihin asennetaan esimerkiksi alakaappien sijaan paljon laatikostoja, sillä ne tarjoavat usein tehokkaampaa säilytystilaa kuin kaapit.

Keittiössä työskentely on helppoa ja vaivatonta, kun ergonomia on kohdillaan. Kodinkoneet kannattaa nostaa lattiatasoa korkeammalle ja säilytyskalusteina suosia laatikostoja. Kuva: Noblessa.

Etenkin lapsiperheiden kannattaa huomioida, kuinka helposti pinnat on puhdistettavissa ja kuinka kestäviä ne ovat käytössä.
- Nykyisin on tarjolla pintamateriaaleja, joihin sormenjäljet eivät jää näkyviin, Gustafsson-Purujärvi vinkkaa.

Keittiö on usein pitkäaikainen hankinta, mutta käyttäjän elämäntilanteet voivat muuttua nopeasti. Tähänkin voi ja kannattaa varautua jo keittiötä suunnitellessa niin, että elämä on mahdollisimman mutkatonta.

- Esimerkiksi kodinkoneet kannattaa nostaa mahdollisuuksien mukaan hiukan ylemmäs, jotta niihin ei tarvitse kumarrella niin paljon. Myös laatikostot on hyvä ratkaisu kaikenikäisille, Gustafsson-Purujärvi luettelee.

Noblessan mallistoista löytyy moderneja kuin hyvin klassisiakin keittiöitä. Kuva: Noblessa.

Jos kaipaa keittiöönsä piristystä ilman suurta remonttia, on siihenkin monia keinoja. Uusi pöytätaso, liesi tai liesituuletin tai kaapinovien vaihto tuovat uutta ilmettä nopeasti ja suhteellisen edullisesti.
- Jos haluaa vaihtaa koko keittiön järjestystä, kannattaa harkita kokonaan uuden keittiön hankkimista. Tällöin voi ottaa huomioon paremmin myös elämäntilanteiden muutokset, Gustafsson-Purujärvi neuvoo.