Satsaa lastenhuoneessakin laatuun ja ajattomuuteen – lue asiantuntijan vinkki, kuinka saat pienelläkin budjetilla lapsiperheen kotiin piristystä!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Luultavasti jokainen lapsiperhe tietää tämän tilanteen: lapsen lelut ja hoitotarvikkeet leviävät kuin itsestään pitkin kotia, vaikka kokonainen lastenhuone olisi varattu vain niitä varten. Pikkulapsivuosina harmoninen sisustus pitää unohtaa, kun kaikenlaisia leluja ja tavaroita on nurkat täynnä – vai pitääkö?

Ei välttämättä, sanoo mikkeliläisen Lastentarvike Pikku Tipun toinen yrittäjä Anne Halinen.

Halisen mukaan yhä useammat vanhemmat kiinnittävät huomiota siihen, miltä lastentarvikkeet ja esimerkiksi lastenhuoneen kalusteet näyttävät. Tarvikkeilta ja tekstiileiltä odotetaan turvallisuutta ja käytännöllisyyttä, mutta myös kaunista ulkoasua.
- Moni haluaa, että myös lastenhuoneen tavarat ja sisustus sopivat kodin muuhun sisustukseen tyyliltään ja väreiltään, Halinen tietää.

Rauhallisen väriset huonekalut ja tekstiilit luovat lapsiperheen kotiin harmoniaa, vaikka muuten meno voikin olla vilkasta. Kuvan tuotteet: Done by Deer.

Käytännöllistä ja kestävää

Tämän toiveen tietävät myös monet lastentarvikkeita valmistavat yritykset. Esimerkiksi tanskalaisen Done by Deer -merkin tuotteilla pystyy sisustamaan tyylikkäästi ja ajattomasti vaikka koko lastenhuoneen.

Valikoimasta löytyy muun muassa säilytyskalusteita ja -koreja, astioita, sänkytekstiilejä, leluja ja hoitotarvikkeita. Uuteen Little Interiors -huonekalusarjaan kuuluu pinnasänky, seinähylly ja lipasto, josta saa kätevällä lisäosalla myös hoitopöydän. Skandinaavista muotoilua henkivä sarja palkittiin tänä vuonna Red Dot -muotoilupalkinnolla.

Halisen mukaan Done by Deer -merkin tuotteet erottuvat laadukkuudellaan, mutta myös tyylikkäällä ulkonäöllään.
- Tuotteet ovat huolella valmistettuja, turvallisia ja lisäksi myös hyvännäköisiä. Siis omalla tavallaan design-tuotteita.

Pelkkä ulkoasu ei ole kuitenkaan tarpeeksi, vaan tuotteiden pitää olla myös aidosti pitkäikäisiä ja monikäyttöisiä. Esimerkiksi sarjan pinnasängystä saa myös isomman lapsen sängyn ja sohvan, joka kestää aikuisenkin painon.
- Ajatus on, että nämä tuotteet eivät ole kertakäyttöisiä, vaan pitkäaikaisia hankintoja, joiden arvo säilyy.

Ajattomuus näkyy myös Done by Deer -tuotteiden kuvioinneissa ja tekstiilien kuoseissa. Kuviointi on trendikästä, mutta samalla hyvin neutraalia, kodikasta ja rauhallista.
- Raitoja, palloja ja pilkkuja, eläimiä, Halinen luettelee.

Värimaailma toistaa samaa ajatusta: pastelliset sävyt, harmaa ja valkoinen sointuvat moneen kotiin ja luovat rauhoittavaa tunnelmaa.
- Tällä hetkellä trendikäs lopputulos syntyy esimerkiksi harmaan ja kullan yhdistelmästä. Harmaa sopii moneen sisustustyyliin ja ympäristöön, Halinen neuvoo.

Done by Deeren valikoimiin kuuluu tekstiileiden, huonekalujen ja hoitotarvikkeiden lisäksi myös laaja valikoima erilaisia leluja. Kuva: Done by Deer.

Pienelläkin budjetilla saa paljon aikaan

Nykyisin lukuisat sisustuslehdet ja -blogit pursuavat ihania ideoita lastenhuoneen sisustukseen. Halisen mukaan etenkin blogeilla on suuri vaikutus siihen, mikä tuote tai tyyli nousee suosituksi. Buumit näkyvät myös lastentarvikeliikkeissä, joista suositut tavarat viedään käsistä.
Mutta entä, jos budjetti tai aika ei riitä kuin pieneen piristykseen – mihin silloin kannattaa panostaa?
- Ehdottomasti erilaisiin säilytyskoreihin ja laatikoihin, joita saa varsin edullisesti. Niissä on kiva pitää esimerkiksi leluja ja kun korit ovat hyvännäköisiä, ei haittaa, vaikka niitä olisi olohuoneessa asti, Halinen vinkkaa.

Pienet, tärkeät asiat menevät siististi piiloon erilaisiin laatikoihin ja säilytyspusseihin. Kuva: Done by Deer.

Done by Deer -tuotteita on käytetty Mikkelin asuntomessuilla kohteissa 20 ja 21. Kohteessa 20 on sisustettu pienen pojan huone ja kohteessa 21 on vierashuoneeseen tehty lastenlasten oma nurkkaus. Katso kohteista kuvia lisää täältä!

Pienen pojan huoneeseen (kohde 20) on valittu Done by Deer -merkiltä mm. huonekaluja, leluja ja tekstiilejä.
Vierashuoneesta löytyy myös lastenlasten oma nurkkaus kohteessa 21.