Järvi, metsä ja luonto ovat läsnä Saimaan Ateljeessa – tutustu jo ennakkoon messukohteeseen!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Monen suomalaisen unelmana on koti, joka on lähellä luontoa mutta samalla lähellä palveluita. Eikä pahitteeksi olisi, jos koti olisi energiatehokas, esteetön ja käytännöllisesti suunniteltu.

Nämä kriteerit täyttyvät Mikkelin asuntomessualueelle rakennettavissa paritaloissa, lupaa kiinteistönvälittäjä Marko Palhomaa Aitoasunnoista.

Juvalainen rakennusliike Avikainen Oy rakentaa Kirkonvarkauden messualueelle vaiheittain yhteensä kuusi paritaloa. Näistä valmiina on nyt kaksi, joista toiseen puolikkaaseen pääsee tutustumaan Mikkelin pian avautuvilla asuntomessuilla. Kaksi seuraavaa paritaloa eli neljä uutta kotia valmistuvat ensi kevääksi.

Saimaan Ateljeessa on noin 25 neliömetrin kokoiset lasitetut terassit.

Kaikki elementit läsnä

Paritalokodit sijaitsevat yhdellä messualueen korkeimmista kohdista, jyrkän kallion päällä.
Olohuoneesta ja lasitetulta terassilta avautuvat näkymät ovat sen mukaiset: alapuolella kulkeva katu ja sen varrella olevat omakotitalot jäävät reilusti alapuolelle ja ikkunoista näkyy lähinnä hulppeat Annilanselän järvimaisemat. Tämä on ollut myös suunnittelun lähtökohta, kertoo Palhomaa.
- Lähtökohta on ollut se, että kun tulee kotiin, näkee ensimmäisenä järven ja luonnon.

Paritalojen tontit rajautuvat toiselta puolelta puisto- ja metsäalueeseen. Kaikki luonnon peruselementit löytyvät kodista tai sen ympäristöstä.
- Ikkunoista näkyy vesi ja metsä, aurinkokeräimet taltioivat valoa ja takassa lämmittää tuli, Palhomaa kuvailee.

Aurinkokeräinten ja takan lisäksi asunnoissa on maalämpö. Asumiskustannukset pysyvät siten hyvin kohtuullisina. Tilojen suunnittelussa on otettu huomioon muunneltavuus ja monikäyttöisyys, kertoo Palhomaa. Esimerkiksi lasitettu, noin 25 neliömetrin kokoinen hulppea terassi voidaan yhdistää olohuoneeseen täysin, sillä terassin ja asunnon välissä on kokonaan avattava lasiseinä.

Olohuone ja keittiö yhdistyvät terassin kanssa yhtenäiseksi tilaksi, kun niiden välissä olevat lasiseinät avataan.

Vaihtoehto omakotitalolle

Mikkelin messualuetta Palhomaa pitää täydellisenä alueena sellaiselle, joka kaipaa yhtä aikaa ympärilleen luontoa mutta myös kaupunkimaista asumista vain muutaman kilometrin päässä torilta.

- Tällaisia alueita ei juuri Mikkelissä ole, Palhomaa huomauttaa.

Palhomaan mukaan asuntomessualueen parhaita puolia on se, että kaikki rakennetaan kerralla valmiiksi: kadut, pihat ja leikkipuistot ovat heti käyttökunnossa. Koska alue sijaitsee järvenrannalla, on omalle veneellekin mahdollista hankkia laituripaikka.

Paritalo on asumismuotona monella tapaa omakotitalon ja rivitalon yhdistelmä. Pääkaupunkiseudulla paritaloasuminen on hyvin yleistä toisin kuin maakunnissa.
Palhomaan mukaan asuntomessualueen paritalot ovat erinomainen vaihtoehto omakotitalosta haaveileville.
- Näissä kodeissa on tilaa, avaruutta ja myös yksityisyyttä. Luonto ja palvelut ovat lähellä, joten koti ja ympäröivä alue sopivat hyvin monenlaisille ihmisille.

Saimaan Ateljeesta on huikeat näkymät Annilanselälle Saimaalle.
Luonto ympäröi Saimaan Ateljeelta joka puolelta.
Ruokapöydän ääressä voi nauttia paitsi hyvästä ruoasta upeista maisemista.
Kodit ovat kooltaan 82 - 95 neliömetriä. Avaruuden tuntua lisäävät viistokatot.
Saimaan Ateljee on rakennettu messualueen yhdelle korkeimmista kohdista. Upeiden maisemien lisäksi korkea paikka tarjoaa yksityisyyttä.

Tutustu myynnissä oleviin kohteisiin tästä!