Puuta, terasseja ja huolettomia pihoja - katso viisi trendiä asuntomessuilta!

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto

Aamiaiskaapit

Todella monen messukodin keittiöstä löytyy aamiaiskaappi eli kaappi, jossa säilytetään esimerkiksi kahvinkeitintä, leivänpaahdinta ja aamupalaherkkuja. Näin päivittäin käytettävät tarvikkeet ovat helposti saatavilla, mutta myös piilossa katseilta.

Tummat keittiöt

Aamiaiskaappien lisäksi keittiöissä kiinnittää huomion tummuus: moneen messukotiin on valittu tumma tai jopa musta keittiö. Kaapistoihin integroidut kodinkoneet piiloutuvat kaapinovien taakse, joten keittiöt ovat hyvin sulavalinjaisia ja eleettömiä.

Tumma keittiö erottuu ryhdikkäänä kokonaisuutena muuten vaaleasta sisustuksesta. Kohteen 20 keittiöstä löytyy myös aamiaiskaappi. Kuva: Antero Tenhunen / Suomen Asuntomessut

Puun eri sävyt

Puuta sen eri sävyissä näkyy tämänvuotisilla asuntomessuilla paljon, mutta erityisesti käsittelemättömän näköiset puupinnat ovat messukodeissa suosittuja. Vaaleita, pehmeitä puusävyjä näkyy myös esimerkiksi sisustuksessa käytetyissä rottinkikalusteissa.

Kohteessa 10 käsittelemättömiä - tai sen näköisiä - puupintoja on paljon. Kuva: Antero Tenhunen / Suomen Asuntomessut.

Terassielämää ja mökkifiilistä

Messualue sijaitsee Saimaan rannalla, joten upeista maisemista on otettu irti kaikki ilo rakentamalla valtavia terasseja, jotka yhdistyvät saumattomasti sisätiloihin. Monelta terassilta löytyy kesäkeittiöitä tai esimerkiksi poreamme.

Kolmessa kodissa sauna on erotettu joko kokonaan tai osittain erilliseksi rakennukseksi päärakennuksesta. Näin on saatu vähän kuin kesämökki samalle tontille!

Kohteessa 22 saunaosasto yhdistyy päärakennukseen terasseilla. Kuva: Antero Tenhunen / Suomen Asuntomessut.
Poreammeita löytyy monen kodin terassilta. Kuva: Kaakon Viestinnän messusivusto.

Luonnontilaiset pihat

Mikkelin asuntomessukotien pihoilla on suhteellisen vähän istutuksia ja esimerkiksi nurmialueita, mutta sitäkin enemmän on käytetty kunttaa eli metsänpohjamattoa sekä erilaisia kiviä ja soraa. Kauniit varvikot ja sammalikot sopivat hienosti Saimaa-maisemaan ja ovat tietysti erinomaisen helppohoitoisia.

Upea, luonnollinen maisema ei istutuksia kaipaa. Kuvassa kohde numero 9. Kuva: Antero Tenhunen / Suomen Asuntomessut
Ylhäällä kallion päällä sijaitsevista taloista pääsee rantaan portaita pitkin. Kuvassa kohde 6. Kuva: Antero Tenhunen / Suomen Asuntomessut.