Kiinteistömaailma on vahvasti paikallinen – kauppaa tehdään ihmiseltä ihmiselle

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto
Kiinteistömaailman vahvuus on juurevassa paikallisuudessa, kertoo Mikkelin Kiinteistömaailman yrittäjä ja toimitusjohtaja Pertti Orava.

Asunnon myyminen ja ostaminen on aina iso juttu ja merkitsee muutosta elämässä.

Oma koti tai vaikka kesämökki on paitsi usein elämän suurin rahallinen sijoitus, myös rakas ja tärkeä paikka. Siksi niin ostamiseen kuin myymiseenkin kannattaa pyytää ammattilainen apuun, sanoo Mikkelin Kiinteistömaailman toinen yrittäjä ja toimitusjohtaja Pertti Orava.
- Kiinteistönvälittäjä on ammattilainen omalla alallaan ja hallitsee siihen liittyvät asiat. Ostajan on helppo luottaa ammattitaitoiseen välittäjään, kun kaikki asiat hoituvat varmasti oikein.

Kyse on asiaosaamisen lisäksi myös tunnepuolesta: myyjästä ei ole välttämättä kiva olla itse paikalla, kun ostajat tutustuvat kotiin ja aukovat kaapinovia. Eikä ostajastakaan aina ole mukavaa tutustua kotiin ja kysellä siitä tarkasti, jos myyjä itse on paikalla.
- Ammattilainen vähentää kaiken kaikkiaan myymisestä tulevaa stressiä, kun myyjän ei tarvitse muuta kuin antaa avaimet välittäjälle ja loppu jää välittäjän hoidettavaksi, Orava huomauttaa.

Iso lehvästö, tukevat juuret

Kiinteistömaailma toimii franchising-periaatteella eli Kiinteistömaailman kaikki toimipisteet ovat itsenäisten paikallisten yrittäjien omistuksessa olevia osakeyhtiöitä, joilla on tiukat siteet omaan alueeseensa.

Ketju tekee yhteistä markkinointia ja tuotemerkki on tunnettu koko Suomessa. Esimerkiksi Kiinteistömaailman oma verkkosivusto kiinteistomaailma.fi kerää kuukausittain useita satoja tuhansia kävijöitä. Niinpä Kiinteistömaailmassa yhdistyy valtakunnallisesti erittäin tunnetun ketjun edut vahvaan paikallistuntemukseen.
- Meidän paikalliset välittäjämme tunnetaan tällä alueella ja he tuntevat tämän alueen. Usein tärkein tekijä onnistuneiden kauppojen syntymisessä lopulta on välittäjän oma persoona. Mikään markkinointiväline ei tee yksin työtä, vaan kyse on aina viime kädessä ihmisten välisestä kanssakäymisestä, Orava huomauttaa.

Jatkuvasti jotain uutta

Kiinteistömaailma aloitti toimintansa vuonna 1990 ja Mikkelissä viisi vuotta myöhemmin. Kokemusta kiinteistönvälittämisestä on siis sekä hyvinä että huonoina aikoina.

Mikkelin toimistolla työskentelee nykyisin yhteensä seitsemän henkilöä. Oravan mukaan toimistosta löytyy paljon erityisosaamista muun muassa perikuntien kauppoihin, englanninkieliseen kaupankäyntiin ja metsäalalle.

Samaan aikaan vahvan paikallisuuden kanssa taustalla on valtakunnallinen tuki. Lähtökohta on, että kun asunto tulee myyntiin, kaikki Kiinteistömaailman välittäjät voivat esitellä ja myydä sitä.

Oravan mukaan yhteistyö toisten Kiinteistömaailma-toimistojen kanssa ympäri Suomen on tiivistä. Sähköisen kiinteistökaupan myötä ostaja ja myyjä eivät välttämättä edes kohtaa enää toisiaan samalla paikkakunnalla. Näin on usein esimerkiksi kesämökkikaupassa.

Digitalisoituminen ja kaupankäynnin muutokset pitävä alaa jatkuvassa liikkeessä. Oravan mukaan Kiinteistömaailma kehittää jatkuvasti uusia palveluita asiakkaiden palveluiden parantamiseksi. Kaupankäyntiä vauhditetaan esimerkiksi laadukkailla esittelyvideoilla, tarjouskaupalla ja Kodin arvo -palvelulla. Nykyisin on myös mahdollista tehdä osakekaupoissa sähköinen ostotarjous.
- Kiinteistömaailma on ollut edelläkävijä monessa asiassa ja niin on varmasti jatkossakin, Orava lupaa.

Tutustu Mikkelin Kiinteistömaailmaan tästä!