Erotu videolla – Kiinteistömaailman videoissa kodin tärkein juttu pääsee esiin

Tämä on Kaakon Viestinnän tuottama vuoden 2017 asuntomessujen mainossivusto
Kiinteistömaailmassa kohdevideoiden tekeminen on arkipäivää. Usein kuvataan myös kopterikameralla ilmasta käsin, kertoo myyntipäällikkö Liisa Kovanen.

Yhä useampi saa kosketuksensa tulevaan uuteen kotiinsa verkon välityksellä. Nettisurffaajan silmien ohi vilistää lukematon määrä kuvia ja tekstejä ihanista kodeista erilaisilla asuntosivustoilla. Samaan aikaan asunnon myyjä miettii kuumeisesti, miten oma kohde erottuisi joukosta kaikkein parhaiten.

Vastaus on video. Niiden kulutus on huimassa kasvussa kaikilla laitteilla, joten videoita kannattaa hyödyntää myös kiinteistökaupassa.

Kiinteistömaailmassa kohteista kuvatut esittelyvideot ovat jo arkipäivää. Mikkelin Kiinteistömaailman myyntipäällikön Liisa Kovasen mukaan liikkuvaa kuvaa kuvataan suurimmasta osasta myytäviä kohteita.
- Erityisen suosittuja ne ovat omakotitalojen, kesämökkien ja yleensäkin isojen kohteiden esittelyssä. Niissä videolla pystyy kertomaan ja näyttämään paljon enemmän kuin pelkästään kuvilla, Kovanen sanoo.

Uutuutena ovat videot, joissa kiinteistönvälittäjä on itse mukana ja esittelee kohteen omin sanoin. Videota katsova asiakas tuntee olevansa leppoisassa yksityisesittelyssä, kun asiantunteva välittäjä kertoo kohteesta. Tunnelma on välitön ja todentuntuinen.
- Videoissa nostetaan esille aina myytävän kohteen oma juttu ja tärkein asia. Jos siellä on vaikka huippukiva puutarha, se tuodaan tietysti esille, Kovanen sanoo.

Tavanomaisten maan pinnalta otettujen kuvien ja videoiden lisäksi Kiinteistömaailmassa noustaan hiukan korkeammalle: kohteen ympäristöä tuodaan esille tarvittaessa myös ilmakuvin ja ilmasta käsin kuvatuin videoin. Näin tehdään esimerkiksi järven rannalla sijaitsevissa kohteissa tai jos kohteessa on jotain muuta kiinnostavaa, joka tulee parhaiten esiin ilmasta käsin.


Laadukkaat videot antavat tarkan kuvan kohteesta

Kiinteistömaailman videot ovat yleensä minuutin tai parin mittaisia. Siinä ajassa ehtii antaa jo monipuolisen kuvan kohteesta, mutta toisaalta kiireinenkään nettisurffaaja ei ehdi kyllästyä.

Videoissa tärkeää on niiden laadukkuus, joten suurimman osan Kiinteistömaailman esittelyvideoista kuvaa ja editoi ammattilainen. Kovasen mukaan Kiinteistömaailman tuottamista videoista onkin tullut paljon myönteistä palautetta. Ne auttavat kohteesta kiinnostunutta muodostamaan tarkemman mielikuvan jo ennen esittelyyn tuloa.
- Esimerkiksi kesämökeissä videot ovat tosi tärkeitä, kun mahdolliset ostajat tulevat kauempaa. Videossa kohteen ympäristö tulee paremmin esille, Kovanen sanoo.

Kiinteistömaailman tekemät videot löytyvät kohde-esittelyiden yhteydestä Kiinteistömaailman omilta verkkosivuilta, Etuovesta ja Oikotieltä ja myös sosiaaliseen mediaan jaetaan videolinkkejä. Tutustu Mikkelin Kiinteistömaailman Facebook-sivuihin tästä.